kubaz Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Witam, za parę dni składam pracę i niedługo potem mam termin obrony. W międzyczasie zgubiłem swoją legitymację. Chciałem w dziekanacie złożyć wniosek o duplikat, nawet już opłaciłem 25zł, a tu mi mówią, że oni mi nie wyrobią i że mam jeszcze pare dni poczekać i złożyć jakiś bliżej nieokreślony wniosek o zgubienie? Pytałem czy jest wzór na stronie wydziałowej, a ona że nie i sam mam go sobie napisać? What the fck? Rozumiem, z tego faktu, że ją zgubiłem nie będę miał nieprzyjemności w postaci jakiś dodatkowych opłat? Gdzie skierować się o zwrot przelanych środków na duplikat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Raczej wszystko załatwisz w Dziekanacie. Winni tej sytuacji są sami studenci, którzy masowo gubili legitymację przed końcem studiów po to by jeszcze przez jakiś czas mieć zniżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaz Opublikowano 20 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Co to dla nich za różnica. Człowiek płaci, to wymaga, a nie jakieś widzimisię. W regulaminie nic zapewne nie o takim cyrku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 To uczelnia publiczną czy prywatną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaz Opublikowano 20 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Publiczna, z tym płaceniem chodzilo mi o wyrobienie ELS (25zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Sprawdź w regulaminie bo to akurat powinno być opisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emiktt Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 W dniu 20.11.2017 o 15:50, Łukasz napisał: Raczej wszystko załatwisz w Dziekanacie. Winni tej sytuacji są sami studenci, którzy masowo gubili legitymację przed końcem studiów po to by jeszcze przez jakiś czas mieć zniżki. Nie trzeba oddawać legitymacji po skończeniu studiów. Cytat (Dz.U. 2011 nr 201 poz. 1188), a konkretnie §7 ust. 2 ” Prawo do posiadania legitymacji studenckiej mają studenci do dnia ukończenia studiów, zawieszenia w prawach studenta lub skreślenia z listy studentów, zaś w przypadku absolwentów studiów pierwszego stopnia — do dnia 31 października roku ukończenia tych studiów. Cytat Po ukończeniu studiów II stopnia lub studiów jednolitych magisterskich, jeżeli nie studiujesz na innym kierunku, tracisz prawa studenta (z chwilą obrony). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...