Julia99 Opublikowano 20 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Hej Jestem uczennicą klasy maturalnej o profilu mat-fiz. Zastanawiam się nad wyborem studiów (myślałam np. o AGH). Szukam kierunku po skończeniu którego nie będzie problemów ze znalezieniem dobrej pracy i który jest przyszłościowy. Raczej dobrze się uczę więc nie interesują mnie kierunki z niskimi progami. Chciałabym zdawać na maturze rozszerzoną matematykę i angielski, fizyka wypada u mnie słabiej od matmy. Proszę o pomoc lub jakieś wskazówki którymi mogę się kierować przy wyborze kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Kierunek studiów raczej wybiera się z pasji i zainteresowań. To nie szkoła średnia. Na studiach większość przedmiotów będzie kierunkowa i trzeba będzie to lubić. Poczytaj ilu na forum" informatyków" którzy rzucili studia. P.s. progi tutaj nie mają nic wspólnego bo często na najtrudniejsze kierunki progi są niskie bo mało chętnych np. Matematyka czy fizyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKurczak Opublikowano 22 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Jeśli chodzi o kierunek studiów to na każdy ścisły jest zapotrzebowanie, jakby nie patrzeć. Na infę idzie dużo osób, bo naczytało się, że to nie jest trudny kierunek a kasa niezła. Napisz, co cię interesuje, to możemy doradzić. Taka ciekawostka: Bill Gates podał 3 kierunki, które według niego są przyszłościowe - Sztuczna inteligencja, Energetyka i Biotechnologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obladio Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Ja chcę iść na informatykę, choć jestem w klasie ogólnej. Bardziej z tego, że to dobry zawód niż z pasji - pasja to fotografowanie, a z tego oprócz sesji ślubnych wyżyć ciężko. Skoro Bill mówi o sztucznej inteligencji to może warto przemyśleć:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKurczak Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Dużo osób tak myśli i niestety odpada po semestrze lub przepisują się Serio, informatyka to ciężki "kawałek chleba" w porównaniu z tym, co inni uważają. Zawód dobry, ale jeśli siedzisz w tym dobry kawał czasu. Wierz mi, ja byłem w jednej firmie, mimo że byłem tylko praktykantem to wymagali ode mnie tyle, co kilka lat temu od zwykłego, początkującego pracownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boraksy Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Nie ma co się pchać na coś, czego nie lubisz. Spędź chwilę czasu i zdecyduj, co tak naprawdę lubisz. Albo pójdź na te studia i potem się przekonasz, czy to dla Ciebie czy jednak nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RackiMichał Opublikowano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Ja znów to powtórzę, jeśli nie jest się zdecydowanym warto poczekać rok i dopiero wtedy pójść na studia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...