NiekrytySzofer Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Witam, mam pytanie dotyczące studiów II stopnia. Czy po skończonej teleinformatyce, posiadając tytuł inżyniera mam możliwość pójścia na studia II z studia.net/informatyka? Czytałem na stronach Politechniki Poznańskiej, Politechniki Gdańskiej oraz UAM'u, że trzeba napisać test wstępny, którego wynik dolicza się do dalszej rekrutacji. W związku z tym mam 2 pytania: 1) Czy jest w ogóle możliwość pójścia na Informatykę II stopnia po skończonej teleinformatyce nawet jeśli są to kierunki prowadzone na dwóch różnych wydziałach? 2) Jeżeli jest taka możliwość, to czy będąc na teleinformatyce jestem w stanie przygotować się na wspomniany wyżej test wstępny na studia II stopnia z studia.net/informatyka? Dziękuję z góry i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 1. Raczej nie. Chociaż temat jest dość bliski. Główny powód to zbyt duża liczba chętnych na ten kierunek. W związku z tym przyjmą w 1 kolejności po informatyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...