Student95 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Cześć, wiadomo jak ważna jest obecnie znajomość języków. Mój poziom angielskiego to B1. Chciałbym jednak swój angielski poprawić w szczególności jeżeli chodzi o gramatykę bo myślę że to ona jest moim największym minusem. Słownictwo średnio, ale zawsze da się dane słowo obejść w jakiś sposób. Dlatego tez myślę, że podniesienie umiejętności gramatycznych może dodać mi więcej pewności w rozmowie czy pisaniu co pozwoli na znacznie płynniejszą komunikacje w języku angielskim. Czy znacie zatem jakieś fajne książki, ebooki, programy komputerowe czy tez na telefon, cokolwiek, żeby te umiejętności językowe podkręcić. Dlaczego zależy mi na takiej formie, a nie na jakimś kursie? Czasu za dużo nie mam gdyż pracuję, ale jako że są wakacje to mógłbym jednak poświęcić wolne chwilę na trening Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Jest bardzo dużo takich programów, szczególnie w wersjach elektronicznych. Mają swoje plusy którym jest właśnie czas. Minus to że wymowy nie poznasz. Najlepiej sam sprawdź kilka takich programów i dopasuj pod siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najeżona Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 W niektórych miastach do końca września są takie intensywne wieczorowe kursy wakacyjne. Warto byłoby skorzystać, bo z nativem najlepiej nauczysz się wymowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karln Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zdecydowanie polecam stronę BBC do nauki, tam codziennie są jakieś materiały związane ze słownictwem, wymową, gramatyką. A poza tym to wszelkie strony darmowe z tutorialami. Z podręczników to jakikolwiek ze studiów ogólnych, a nie anglistyki. I przede wszystkim - po co płacić, jak takie BBC, czy tutoriale są za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madeline Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Jak chcesz się otworzyć w rozmawianiu z ludźmi, to wpisz sobie w google 1000 najczęściej używanych słów w języku angielskim i je powtarzaj. Tam są rzeczowniki, czasowniki, no wszystko co Ci się przyda i nie będziesz musiał "obchodzić" słówek, bo tam są najważniejsze. Można ściągnąć apki na telefon do powtarzania samych słówek Jeśli chcesz poprawić pisanie, to do gramatyki nie mam pomysłów, poza czytaniem książek w tym języku, bo w książkach powinny być zdania poprawne gramatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja Nowak Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Czytać książki, zwykłe z literatury pięknej i dużo słuchać: ebooków, podcastów, oglądać filmy. Z takiego "żywego" języka najlepiej się nauczyć, a przy okazji osłuchujesz się z wymową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...