Drakkar Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Mam pytanie Czy w podaniu o akademik w miejscu dochodu podaje się dochód z odjętymi składkami(ubezpieczenie społeczne, składki zdrowotne, podatek) czy taki jaki jest. A drugie pytanie to ile zazwyczaj wynosi próg uprawniający do stypendium socjalnego (znalazłem tylko wartość minimalną i maksymalną). Nie wiem czy różni się w zależności od uczelni a jak już to czy znacznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Akademik. Mylisz dochód z z przychodem. Sprawdź sobie definicję. Dochód to jest kwota pomniejszona o składki a przed opodatkowaniem. O ile się nie mylę dochód na 1 członka rodziny musi być niższy niż 560 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drakkar Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Okej dzięki za odpowiedź. Temat stypendium zamknięty. Na papierku z urzędu skarbowego mam dochód(i wyjaśnienie pod spodem: przychód pomniejszony o koszty uzyskania przychodu, bez pomniejszania o składki na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne oraz o należny podatek dochodowy). Najwyraźniej dla utrudnienia też nazwali to dochodem. Rozumiem że od tej kwoty odejmuje składki (i podatek należny również?). Sory że potrzebuje łopatologicznego wyjaśnienia ale najwyraźniej nawet pp w szkole nie było w stanie przygotować mnie do wypełnienia jakiegoś banalnego arkusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 W PIT powinna być pozycja dochód po podjęciu składek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drakkar Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Dobra wysłane. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...