Sprzedawca Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Witam Od niedawna zacząłem interesować się programowaniem , chcę zacząć też studiować informatykę zaocznie i mam kilka pytań. 1.Moje umiejętności matematyczne nie są wybitne (ale zacząłem ją lubić i cały czas uzupełniam braki) , czy trzeba być naprawdę bardzo dobrym z matmy , żeby sobie na tych studiach poradzić ? 2.Jak zorganizowane są mniej więcej takie zajęcia ? Są np. wykłady a później trzeba tę wiedzę wykorzystać pracując przy komputerze ? Jakaś Praca w grupach ? Rozwiązywanie zadań matematycznych na tablicy ? 3.Ogólnie interesuję się hobbystycznie informatyką , ale moja wiedza nie jest wystarczająca żeby zacząć szukać pracy. Pytanie czy idąc na takie studia muszę już mieć coś w głowie , żeby się tam nie ośmieszać ? Może lepiej pouczyć się w domu matematyki , programowania i szeroko rozumianej studia.net/informatyka i mając solidne podstawy rozpocząć studia za rok ? Problem tylko taki że mam już 28 lat , wcześniej popełniłem wiele błędów w swojej edukacji (Po prostu byłem głupi i ją olałem) , jeżeli poczekałbym ten rok to już bym miał wtedy 29 ... Trochę mam uczucie że czas nagli . Z góry dziękuję za odpowiedzi :--) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 1. Raczej tak. Jeśli masz braki uzupełnij do października później bądź systematyczny i sobie poradzisz. 2. Do wykładów są ćwiczenia, które tematycznie powinny nawiązywać. 3. Studia to czysta kartka. Zaczynasz od nowa. Na naukę nigdy nie jest za późno. Szczególnie w trybie niestacjonarnym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 A jakie uczelnie rozważasz? Bo w sumie specyfika na różnych uczelniach wygląda różnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sprzedawca Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Myślałem nad Wyższą szkołą bankową w poznan.studia.net , ale jeszcze nie zdecydowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 To na pewno dobra uczelnia i daję pewność uzyskania dyplomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...