alicjaa18 Opublikowano 18 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Witam, mam możliwość wyboru pomiędzy inżynierią środowiska na agh na wydziale górnictwa i geoinżynierii oraz zaawansowanymi materiałami i nanotechnologią na uj. Zupełnie nie wiem co wybrać. Czy nanotechnologia na uj jest dobrym wyborem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Musisz kierować się tym co Cię bardziej interesuje. Nanotechnologia to świetna dziedzina, jednak moim zdaniem jest ona bardzo wąska. Trudno coś doradzić bo to już kwestia Twoich preferencji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Dokładnie tak jest, musisz zadać sobie pytanie, czym chcesz się w życiu zajmować i do tego dobrać studia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alicjaa18 Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Dziękuję za wszystkie rady Nanotechnologia interesuje mnie, można powiedzieć, że moglabym siebie widzieć w tej dziedzinie. Jednak naczytalam się opinii, że w Polsce nie ma co liczyć na pracę w tym kierunku itp. Dodatkowo martwi mnie to, czy UJ jest rzeczywiście taką dobrą uczelnią do studiowania takich ścisłych kierunków i czy to, że to jest taka dobra i prestiżowa uczelnia sprawdza się w praktyce czy uj jedzie tylko na opinii sprzed lat. Martwię się też, że te studia tylko tak fajnie brzmią i na tym się kończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Fajnie brzmią:) to prawda. Można się trochę zawieźć. Jednak UJ to bardzo dobra uczelnia i to też do kierunków ścisłych. Czy w głowach maturzystów ktoś już tak namieszał że nagle politechnika będzie lepsza tylko dlatego że jest politechnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alicjaa18 Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Właśnie obawiam się tego, że się zawiodę na tym kierunku i pożałuję, ze nie wybrałam tej inż środowiska, po której praca jest bardziej "przewidywalna" i mniej wiecej wiem czego się spodziewać. A może faktycznie panuje terwz jakieś dziwne przekonanie, że politechniki są lepsze i wydaje się ludziom, ze tytuł inż zapewni im lepszy sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 To się im tylko tak wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alicjaa18 Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 A więc myśli pan, że w tej chwili branie tego kierunku ma jakikolwiek sens czy lepiej postawić na coś "bezpieczniejszego"?(chcialabym jedynie poznać opinie na ten temat, ale nie będę się tylko tym sugerowac) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Mimo wszystko wybrałbym nanotechnoligię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...