termina Opublikowano 5 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Witam, w tym roku planuję iść na psychologię na UW, jednak zdając sobie sprawę z popularności tego kierunku i wysokich progów, myślę, że dostanę się na psychologię ale niestacjonarną. Zależy mi na Warszawie, a koszty są ogromne… Czytałam, że dziewczynie udało się przenieść z niestacjonarnych na stacjonarne po poprawieniu matury, stąd zrodził się u mnie pomysł, żeby napisać maturę z j.niemieckiego, którego uczę się od lat i do którego nauki chciałam i tak wrócić. Czy jest to w ogóle wykonalne czy czeka mnie cowakacyjne zbieranie truskawek w Holandii żeby opłacić studia? Czy może lepiej napisać maturę z niemieckiego (w przeliczeniu punktacja będzie na moją korzyść, mam b.wysoki wynik z angielskiego) i przystąpić do rekrutacji za rok? Dodam, że jestem zeszłoroczną maturzystką (wybrałam nieodpowiedni dla siebie kierunek) i nie ukrywam, że martwi mnie perspektywa rozpoczęcia studiów z 2-letnim opóźnieniem a i tak bez gwarancji. Z góry dziękuję za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Studia niestacjonarne są dobrym rozwiązaniem. Zmusza Cię do pracy i złapania doświadczenia. Na rynek pracy wejdziesz lepiej niż absolwenci stacjonarni. Przenieść się nie jest łatwo. Matura już później nie ma nic do rzeczy. Musisz mieć bardzo wysoka średnia a do tego dziekan musi się zgodzić. Co też jest trudne bo on woli studentów niestacjonarnych którzy płacą bezpośrednio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termina Opublikowano 5 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 jeszcze jedno pytanie - a psychologia po UKSW? czy w przypadku perspektyw zawodowych psychologa istotna jest ukończona uczelnia? wiem, że liczą się liczne praktyki i działalność pozauniwersytecka, dodatkowe dyplomy itp. ale zastanawia mnie odbiór takich uczelni właśnie jak np. UKSW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
challenginggirl Opublikowano 5 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termina Opublikowano 5 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 o ile dobrze liczę mam 72pkt a zeszłoroczny próg to 77pkt nie liczę na zbyt wiele, to oblegany kierunek i uczelnia swoją drogą, mogłabym Cię przy okazji zapytać o opinię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
challenginggirl Opublikowano 5 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Za chwilkę odezwę się na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...