Czaru Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Witam, chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sprawa ze studiowaniem przedmiotów technicznych w języku angielskim. Głównie chodzi o Energetykę na PG. Rozumiem, że wszystkie zajęcia odbywają się w języku angielskim, ale jak ma się jakość nauczania do jakości zwykłych studiów po polsku? Zajęcia odbywają się w tym samym czasie co w języku polskim? Miejsc jest zaledwie 10 na każdym wydziale, więc czy nie jest tak, że kierunek w języku angielskim jest tak sobie dla picu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Zajęcia odbywają się normalnie. Jest to osobny kierunek i nie ma wspólnych zajęć. Aczkolwiek nie jestem przekonany co do tej formy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaru Opublikowano 1 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Zacząłem interesować się jednak tym kierunkiem i właśnie nie dość że wybiera się z 3 wydziałów to jeszcze po angielsku można. To czego się obawiam to że ze względu na małą ilość studentów kierunek w j.angielskim będzie zaniedbany przez uczelnię w stosunku do polskiego odpowiednika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Nie będzie zaniedbany. Nie wiem dlaczego miałby być zaniedbany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaru Opublikowano 1 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Nie wiem, bo nigdy nie studiowałem. Żyjąc w Polsce wiem jednak że wiele rzeczy robi się na pokaz, aby tylko się w papierach zgadzało i były różne dofinansowania itd. a w rzeczywistości rzeczy mają się zazwyczaj inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Nie ma żadnego większego dofinansowania. To na pewno wartościowe studia. Nauczysz się też dobrze angielskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...