Maciek6997 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Witam, chciałbym się dowiedzieć które pkt liczą się na PG, http://pg.edu.pl/rekrutacja/przelicznik-punktow liczyłem swoje z tego wzoru i wyszło mi lekko ponad 66, natomiast po wprowadzaniu wyników do systemu pokazał mi się wynik 51,94 jakby były ujednolicone. Natomiast według wzoru z podanego linku pkt powinny już być ujednolicone i teraz nie wiem które będą się liczyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokie98 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 A jak liczyłeś? Podaj wyniki z matury i sposób w jaki to obliczałeś, bo wątpię aby w systemie był błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lew21 Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Wzór jest prosty jak budowa cepa. Jak ktoś nie ogarnia przeliczników przy rekrutacji, to w ogóle nie powinien pojawić się na Politechnice. W = P + 0,1JP + aJO P - przedmiot główny (matematyka lub fizyka rozszerzona) JP - język polski [ 0,6*matura jeśli podstawa, 1,0*matura jeśli rozszerzenie] JO - język obcy [ 0,6*matura jeśli podstawa, 1,0*matura jeśli rozszerzenie/dwujęzyczny] a - mnożnik: matura jednojęzyczna 0,1, dwujęzyczna 0,15 Otrzymany wynik W trzeba podzielić przez maksymalną liczbę punktów na kierunku. Na PG akurat wszędzie Wmax wynosi 125 punktów: (W/125) * 100 = Wu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Odkpujesz martwy temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...