Easley Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Cześć, pisałem maturę w tym roku i wyniki będą mniej więcej takie: angielski rozszerzony - 80% geografia rozszerzona - 50% historia rozszerzona - 50% Myślę nad stosunkami międzynarodowymi, logistyką, mongolistyką, administracją i finansami. Nie biorę pod uwagę politechnik bo jestem wybitnie kiepski z przedmiotów ścisłych, więc zostają te "humanistyczne" kierunki. Co teraz najbardziej opłaca się studiować? Chodzi mi głównie o to, by mieć jako taką szansę na znalezienie pracy po ukończeniu uczelni. Będę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 kierunek logistyka nie są to studia humanistyczne. To studia ścisłe i one dają większe szanse na pracę w zawodzie. Kieruj się jednak zainteresowaniami bo studia pracy nie dają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 W finansach żeby się wybić, to też potrzebna matematyka, tak jak w logistyce. Mongolistyka kierunek ciekawy, ale baaardzo niszowy. Pooglądaj inne filologie też. Administracja dobra jako baza do pracy "w biurze", ale trzeba mieć znajomości już w czasie studiów, żeby załapać dobrą posadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Faktycznie. Inne filologię są zdecydowanie bardziej warte uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkon Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Z filologicznych jest też np. nauczanie języka polskiego jako języka obcego. Można wtedy uczyć obcokrajowców i to nie tylko w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Ogólnie kierunek dość slaby j wąski dziedzinowo. Praca tylko w jednej branży a właściwie tylko w jednym zawodzie. Poza Warszawą pewnie trudno o pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...