Łukasz Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Moim zdaniem łatwiej będzie w Kielcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeakyLinders Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Łukasz myślisz , że na Filologie Ang będzie łatwiej niż na Amerykanistyke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Na amerykanistyke na GG jest zawsze bardzo dużo chętnych. Kielce to jednak mniejsze miasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeakyLinders Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Właśnie zastanawiałem się dlaczego tyle osób wybiera Amerykanistykę , przecież to nie jest tak przyszłościowy kierunek jak np; Prawo , Medycyna itd ... chyba większość z tych ludzi ma słabe wyniki matury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Nie. Wcale nie ma słabych wyników. Po prostu to ich interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Jak ktoś chce być filologiem, to dlaczego ma składać na prawo czy medycynę? Oo Bo rodzina chce mieć prawnika albo lekarza? Słabo Na anglistykę UG też są wysokie progi, a to podobny kierunek, tylko amerykanistykę prowadzi mniej uczelni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeakyLinders Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Słuchajcie bo tak sobie śledzę różne fora i zaciekawiła mnie pewna informacja jakoby uczelnie podawały limit miejsc tylko umownie , a w rzeczywistości i tak przyjmowały większą liczbę studentów chociażby z tego względu żeby oszczędzić sobie II tury , bo wychodzą z założenia , że i tak spora grupa i tak nie złoży dokumentów na wybrany kierunek czyli mówiąc kolokwialnie rozmyśli się lub po prostu wybierze inny kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Uczelnie przyjmują studentów z odwołania ponad limit. Do tego dają sobie zawsze minimalny zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeakyLinders Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Czyli wystarczy , że odwołam się do ich decyzji i przyjmą mnie ponad limit ???? a może będę musiał znaleźć jakiś błąd w postępowaniu rekrutacyjnym i udowodnić to uczelni w procesie odwoławczym ??? ale o to drugie będzie zdecydowanie trudniej bo na wszystkich moich kierunkach , wszystko wydaje się przebiegać zgodnie z regulaminem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Przyjmują raczej osoby którym zabrakło do 3 punktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeakyLinders Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Łukasz a wiesz może jak to wszystko wygląda w Ateneum ???? Czy również jest tam dużo chętnych i czy z moimi wynikami jestem w stanie się tam dostać ???????? Z tego co sprawdzałem to opłata wynosi 400 zł za semestr czyli w sumie nie dużo , możesz mi coś więcej powiedzieć na ten temat ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 400 zl za semestr? Chyba za miesiąc, sprawdź dobrze. Na pewno łatwiej się tam dostać niż do publicznej a szkoła fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeakyLinders Opublikowano 15 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Oczywiście , źle sobie to odczytałem , 2tys za semestr na studiach dziennych w sumie spoko , praktycznie ta sama kwota co za studia zaoczne , przyjmują podobno w kolejności zgłoszeń , dla mnie problemem będą wszystkie formalności , bo jestem z Małopolski a dokumenty muszę dostarczyć osobiści , co jest problemem noi nie wiem jeszcze czy ta szkoła zapewnia miejsca w akademiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Na uczelni niepublicznej nie będą robili problemu. Przedstaw w czym rzecz i na pewno Ci pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeakyLinders Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Noi jednak moje przesłanki się spełniły , Ateneum nie posiada akademika , co w przypadku studentów z dalekich lokalizacji praktycznie uniemożliwia studiowanie na tej uczelni , a już miałem nadzieję , że będzie pewna alternatywa na wypadek nie zakwalifikowania się na uczelnię publiczną ;// . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Możesz odpłatnie korzystać z akademików uczelni publicznych a do tego możesz wynająć pokój. Przecież akademik nigdy nie jest bezpłatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...