Inzynier Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Wciąż nie wiem jaką uczelnię wybrać. Zależy mi na tym, aby były stypendia socjalne, nie za wysokie opłaty (max. 3000 zł / semestr) i najlepiej żeby zjazdy odbywały się co 2 tygodnie. Patrzyłem: - WAT - zaoczne kierunki informatyczne ponad 4 tys / semestr, zjazdy co tydzień - ODPADA - PW - studia informatyczne niestacjonarne tylko przez internet - tak średnio mi pasuje - SGGW - nie za wysokie opłaty, stypendia, zjazdy chyba co 2 tygodnie. Nie wiem tylko jak jest tak z poziomem. Czy np. czegoś nie nauczą, a później tego wymagają. Czy są w ogóle inne uczelnie ze zjazdami co 2 tygodnie, czy teraz raczej większość co tydzień? Nie orientuję się za bardzo, a gdzieś przeczytałem, że program studiów zaocznych i dziennych jest niemal identyczny, a więc więcej programu = więcej wykładów = zjazdy co tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Zjazdy co dwa tygodnie są praktycznie niemożliwe. Zwróć uwagę, że liczba godzina na stacjonarnych i niestacjonarnych jest bardzo zbliżona, do tego dochodzą wszelkie święta. Stypendia socjalne są na wszystkich uczelniach publicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inzynier Opublikowano 31 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Na SGGW zjazdy są na pewno co 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 to byłaby dobra opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inzynier Opublikowano 2 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 No właśnie dlatego obecnie najbardziej korzystne dla mnie jest SGGW, bo cotygodniowe zjazdy będą męczące. Nie znacie jeszcze jakiś uczelni w Warszawie z informatycznymi studiami zaocznymi i zjazdami co 2 tygodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 sprawdz tylko czy na SGGW nie ma zjazdów piątek- niedziela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inzynier Opublikowano 2 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 A jeśli zjazdy rozpoczynają się w piątek to są one od początku dnia czy zaczynają się po południu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Roznie. Bardzo czesto od rana. Gdzies te godziny trzeba wyrobic;) cudow nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inzynier Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 W sumie to może bym i spróbował jednak na tym wacie :D. Zastanawiam się jednak nad wyborem zapasowej uczelni. Wybieram spomiędzy KULu, Politechniki Lubelskiej, a SGGW. Znacie jakieś opinie na temat studia.net/informatyka zaocznej na tych trzech uczelniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Poziom pewnie zbliżony. Lublin to świetne miejsce do studiowania a SGGW to za to świetny kampus. Jeśli chodzi o zaoczne to im bliżej domu tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Czy ja wiem, czy Lublin taki świetny? Poza rokiem akademickim miasto wymarłe, wszędzie daleko, małe miasto, mniejsze niż Wa-wa, więc i mniej atrakcji. Moi znajomi z Lublina odradzają i uciekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Bywałem wiele razy w Lublinie. Miasto studentów więc nie jestem zdziwiony że poza studiami miasto wymarłe. Pewnie że mniej atrakcji niż w Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Ale w Wa-wie, Krakowie, poznan.studia.net, moim 3mieście czy Twoim Toruniu coś tam się dzieje, nawet w wolne dni wszędzie są ludzie. A to studenckie miasta. A jak siedzieliśmy w parku w Lublinie w weekend to żywego ducha nie było, martwota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 A to dziwne. Bywałem w Lublinie ale głównie na miasteczkach akademickich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inzynier Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Odrzuciłem SGGW i KUL. Ostatecznie został mi wybór pomiędzy WATem, UKSW, a Politechniką Lubelską :). Plusy i minusy wg. mnie. WAT: + podobno dobrze uczą od podstaw - 4500 zł / sem Politechnika Lubelska: + mam bliżej niż do W-wy + 2200 zł / sem UKSW: + 3200 zł / rok Nie wiem jak wygląda nauka od podstaw na Politechnice i UKSW. A jak jest z trudnością, ilością nauki na powyższych uczelniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 To już nikt bliżej Ci nie podpowie. Sam wskazujesz na główne podmioty do podjęcia decyzji. Myślę że wszędzie tego kierunku uczą od podobnego poziomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inzynier Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 A na UKSW są to studia inżynierskie czy licencjackie, bo nie mogę tego nigdzie znaleźć. I jaka jest różnica pomiędzy inżynierskimi a licencjackimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Różnią się tytulem. Inżynierskie trwają 7 semestrów. Jeśli nie ma informacji to pewnie licencjat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inzynier Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 A uczelnie publiczne od prywatnych czymś się różnią? Może lepiej iść na publiczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Renomowane uczelnie prywatne się nie różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Raczej się nie różnią. W Polsce jednak prym wiodą publiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inzynier Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Jak już byłem w 100% zdecydowany na UKSW to się okazało, że rekrutacja na ten kierunek została aktualnie wstrzymana . Preferowałbym Warszawę. Uczelnie z informatyką: 1. Politechnika - rekrutacja od sierpnia, studia tylko przez internet 2. SGGW - podobno informatyka tutaj jest słaba, a samo SGGW jest dobre w tym co ma w nazwie 3. WAT - ponad 4 tys/sem to trochę za dużo 4. UKSW - aktualnie wstrzymana rekrutacja 5. UW - brak zaocznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Skoro będziesz płacił za studia bezpośrednio to rozważ uczelnie niepubliczne. Ich oferta w Warszawie jest dość ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inzynier Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Gdzieś słyszałem o kierunkach zamawianych. Wiem, że chodzi o to że dostajemy pieniądze za studiowanie na danym kierunku. Gdzie można znaleźć te uczelnie/kierunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Program już nie jest prowadzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...