Skyrik Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Witam! Jestem świadom że temat mógł się już przewijać wiele razy i może to ludzi irytować jednak już czas wybrać uczelnię a ja cały czas nie jestem w pełni zdecydowany. Interesuje mnie politechnika Warszawska, Wrocławska i AGH (z nastawieniem na tą pierwszą). Jeśli chodzi o kierunki to głównie patrzyłem automatykę i robotykę oraz elektrotechnike. Czy moglibyście powiedzieć mi coś więcej zarówno o tych uczelniach oraz kierunkach? Nie ukrywam że głównie mi zależy na dobrych perspektywach zawodowych. Jeśli chodzi o zainteresowania to niestety raczej nie jestem w stanie wiązać z nimi swoją przyszłość (interesuje się astronomią no ale jakoś nie widzę na tyle dobrych perspektyw po tym i traktuje to tylko jako pasje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 To od razu odradzam tak trudne studia jeśli się nimi nie interesujesz. Po roku szybko zrezygnujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polerst Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Perspektywy będziesz miał bardzo dobre po kazdym z tych kierunków. Jeśli nie interesujesz się tym w ogóle, uświadomisz sobie, że to nie to, co chcesz robić w życiu - jestem studentem elektrotechniki na 2 roku i własnie się przenoszę na zupełnie inne studia - w Twoim przypadku zrobiłbym jakiś dobry, duży test kompetencji (pisz na pw do mnie ), bo tak jak Łukasz mówi: studia są trudne. Zarabiać po nich dobrze będziesz wtedy, gdy będziesz w tym dobry, a nie będziesz w czymś dobry, czego nie lubisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Wiesz, ile osób rezygnuje z tych kierunków bo to nie to? Poczytaj forum:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polerst Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Nie wiem, czy ta wiadomość jest do mnie, czy do autora tematu - jeśli do mnie, to faktycznie, mam świadomość, pisaliśmy o tym w moim temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokie98 Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Polerst, a na jaki kierunek się wybierasz? Co do rezygnacji to znajomego pytałem i mówił, że na matme w zeszłym roku przyjęli 190 osób, z czego kierunek podjęło 120, a po pierwszym roku już zostało 50-60 osób. W sumie to studiuj matmę i nie ma z czemu dziwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polerst Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Wybieram się albo na "informatyka i ekonometria", albo na "finanse i rachunkowość", przy czym chyba na wydział WNE UW, gdzie kierunek się wybiera po roku (spośród tych dwóch i ekonomii) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Wiadomość była do autora tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyrik Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Ogólnie z tym że się nie interesuje to może troche źle sformułowane. Odkąd przyszedłem do liceum wiedziałem że chce iść na jakieś studia techniczne. Jestem świadom że są to trudne studia i dużo osób odpada. Z matematyką zazwyczaj problemow nie mam. A z tego co mi znajomi mówili to właśnie ona jest najgorsza. Do tego typu rzeczy nigdy mnie co prawda nie ciągnęło ale chcę mimo wszystko zobaczyć czy odnajdę się tam (stracę rok to dużo się nie stanie). Moją pasją zawsze była astronomia, ale z tego może być ciężko coś robić w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Dla pasjonatów zawsze jest praca. Fakt, że dla w astronomii głównie naukowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polerst Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 studiuj matmę wcale nie jest najgorsza na technicznych - przynajmniej u mnie większość osób to zdało, a jesli chodzi o elektrotechnikę, to sa znacznie trudniejsze przedmioty - niestety :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Zgadzam się z tym ale zwróć uwagę że bez ogarnietej matmy daleko nie znajdziesz. Wykorzystuje się ją w innych przedmiotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyrik Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 No w każdym razie nie wiem za bardzo czy odnajdę się w tych kierunkach. W przedmiotach technicznych dobrze się orientuje tylko właśnie ciężko mi się zdecydować co do kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...