oluu94 Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Nad wyborem studiow zastanawialam sie juz bardzo dlugo. Od paru lat zaczelam bardziej interesowac sie Studia na kierunku chemia i mysle ze to jest wlasnie to czym chce sie zajmowac. Zastanawiam sie nad Studia na kierunku chemia kosmetyczna lub biologiczna. Duzo czytalam na temat takich studiow i wiem ze z praca moze byc ciezko, trzeba byc naprawde dobrym w swojej dziedzinie i ciagle sie doszktalcac. Ale mysle ze warto sprobowac. Nie mozna isc na latwizne jak chce sie cos osiagnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrika Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Po wpisie doszłam do wniosku, że jesteś zdecydowana, co do kierunku studiów. W takim razie życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluu94 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Mniej wiecej wiem co chce robic Ale mimo wszystko wybor nie jest taki latwy. Tak samo mysle ze z dostaniem sie nie bedzie latwo, myslenad UAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżersej Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Chyba lepiej Studia na kierunku chemia ogólna, bo się zawężasz. a może źle myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrika Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Ja nie polecam chemii ogólnej. Biologiczna brzmi ciekawie, gdzie można po tym kierunku pracować? Mogłabyś to przybliżyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluu94 Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Ja chcialabym pracowac w laboratorium , przy badaniu i otrzymywaniu roznych rzeczy. Nad Studia na kierunku chemia ogolna tez myslalam ale z tym mi sie kojarzy tylko praca w szkole, A po chemi kosmetycznej czy biologicznej mysle ze w firmach kosmetycznych, Na poczatku ciezko bedzie taka prace dostac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrika Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Mi też Studia na kierunku chemia ogólna kojarzy się z pracą nauczyciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trejd Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 A po chemii to chyba z powodzeniem można pracować w firmach kosmetycznych, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrika Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Właśnie czemu ciężko będzie taką pracę dostać na początku? Może nie będzie tak źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluu94 Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Pewnie beda szukac kogos z doswiadczeniem Nie mam zabardzo rozeznania jak to teraz jest, sa rozne opinie jesli chodzi o dostanie pracy. Ciekawe jak to beidze za pare lat. Ale mysle ze ksztalcenie sie w jednym konkretnym kierunku to dobre rozwiazanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrika Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Pewnie masz rację, jeśli chodzi o konkretną wąską specjalizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PannaPierniczkowa Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Niezwykle ciekawy kierunek, niestety nie mam daru do chemii. Życzę Ci powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrika Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Koleżanka po chemii ogólnej opowiadała mi, z pasją, jak bardzo ciekawe były jej studia, zajęcia. Jednak zdecydowała się po ukończeniu studiów iść na kolejny kierunek. Więc z pracą w zawodzie nie jest za wesoło po chemii. Dlatego dobrze kombinujesz z tą wąską specjalizacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluu94 Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Oby to mi wyszlo na dobre Bo na dwa kierunki w ejdnym czasie raczej sie nie pisze. ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PannaPierniczkowa Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 No tak, z dwoma kierunkami mogłoby być ciężko. Także polecam specjalizację, w każdej dziedzinie, nie tylko chemii. Wtedy mamy wiedzą przydatną do konkretnych zawodów, a taka zazwyczaj jest poszukiwana. Wiedza ogólna, to zbyt mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrika Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Myślisz już o jakiejś konkretnej uczelni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluu94 Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Mysle nad Uniwersytetem wroclawskim albo UAM w poznan.studia.net. zawsze bylam nastawiona na wroclaw bo go znam i mam blisko ale zaczelam duzo czytac o UAM i bardzo mi sie to spodobalo. Kuzynka ktora tam studiuje duzo mi opowiedziala i wiem nawet ze maja plany zeby na obrzezach poznania wybudowac typowe studenckie miasteczko, z wydzialami, akademikami i klubami zapowiada sie swietnie niczym z amerykanskiego filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrika Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Tylko ciekawe, kiedy te plany zrealizują... Ale zawsze raźniej z kuzynką, prawda? Kuzynka też chemię studiuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluu94 Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Nie ;p ona studiuje matematyke i informatyke. Szarpnela sie na 2 kierunki, Jest teraz na 3 roku i bardzo sobie zachwala ta uczelnie Z pewnoscia te plany nie beda zrealizowane za naszych czasow, a szkoda. A co myslisz o mieszkaniu w akademiku? Wolalabys to czy mieszkanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrika Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 To zależy z kim w akademiku będzie się mieszkało. Jeśli natrafi się na kogoś normalnego, to wolałabym akademik. Tam jest prawdziwe życie studenckie No i nie wychodzi tak drogo, jak na stancji. A Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluu94 Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Raczej akademik. Dokladnie, dopiero wtedy czuje sie studia Nigdzie nie pozna sie tylu ludzi co w akademiku. Moze nie wszystkie sa swietnie wyposazone ale po co studentowi 5-gwiazdkowy hotel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrika Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Dokładnie Na chemii biologicznej chyba jest matematyka i fizyka... Jak idą Ci te przedmioty? Jaki masz profil klasy - biol.-chem.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluu94 Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Z studiuj matmę nie jest zle, raczej ogarniam ale fiza to kompletna klapa Niby mam scisly umysl ale fizyka to nie moja dzialka. tak jestem na biol-chemie, trafilam na bardzo dobrych nauczycieli tych przedmiotow i z tego jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrika Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Ale na Chemii na pewno będziesz miała trochę fizyki... Nie boisz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluu94 Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 pewnie ze boje. oby tylko ja zdac i bedzie z glowy ;p chce sie na czyms innym skupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...