Ziomek Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Wiem że były podobne tematy jednak nie odpowiedzi na nie nie usatysfakcjonowały mnie w 100 procentach . A otóż zastanawiam się czy iść na na jakieś studia czy jednak wybrać tą policealną każdy mi odradza policealną a jednak ciągle szysze ze brakuje ludzi z konkretnymi zawodami wiech chyba jakiś popyt jest ? Ale za to studia to już wykształcenie wyższe niby obecnie taka norma wkraczając na rynek pracy i nie wiem co mam dalej robić czas leci a ja stoję w miejscu. Jeśli chodzi o policealną to kierował bym się na technik elektryk może elektronik bądź elektromechanik , co do studiów musiał bym wybrać coś co nie jest oblegane bo moje matury wyglądają dość mizernie polski ok 50%, matematyka podstawowa ok 40-45%, ang 40-50 ,wos rozszerzony ponizej 30 (poszedłem bo trzeba było na coś iść) i te wyniki to moja optymistyczna wersja szacowań wyników maturalnych wiec może być gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Jeśli Twoje ambicje nie są większe to spokojnie możesz wybrać policealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arlena Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Nie martw się raczej wynikami z matury, bo wszystko zależy od uczelni, jaką chciałbyś wybrać i od tego, jak poszła innym matura. Chodzę na studia. To moja subiektywna opinia, ale szkoła policealna nie wydaje mi się dobrą opcją. Technikum jest fajną opcją, a jeśli wybrałeś już liceum, to jednak radziłabym studia. ale to wszystko zależy od Twoich preferencji. Zawsze możesz też dokształcać się po prostu na kursach. Tam nauczysz się pewnie więcej niż w szkole policealnej i więcej niż na studiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...