mrmatmic Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Witam. Zastanawiam się nad dwoma kierunkami studiów: informatyką i ekonometrią na SGGW oraz finansami rachunkowością i ubezpieczeniami na UW. Zdawałem na maturze polski podstawowy ok.60% matematykę podstawową powyżej 90% rozszerzona ok.60-70% angielski podstawowy ok 90% rozszerzona ok.70% oraz geografia rozszerzona ok.70-80%. Interesuje się matematyką, ale bardziej stroną finansową i uwielbiam strasznie coś analizować. I nie jestem zdecydowany, która decyzja byłaby lepsza na przyszłościową drogę zawodową dla mnie. Proszę o radę!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Cześć. Jak zwykle nie czytasz forum przed napisaniem postu a było o tych kierunkach wiele razy. Wybór kierunku to już kwestia Twoich preferencji. Oba kierunki bardzo atrakcyjne i dające spore możliwości rozwoju w przyszłości. Skoro lubisz coś analizować pod względem finansowym to chyba fir jest lepszym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polerst Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Jeśli chodzi o matematykę i finanse, to ja bym raczej powiedział, że tu lepszym kierunkiem byłoby IiE. Ale najlepiej jeślibyś porównał programy studiów i te różnice programowe między tymi dwoma kierunkami, i wybrał to co Ci się bardziej podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...