aghbix Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Witam! W tym roku planuję iść na studia. Jednocześnie w przyszłości planuję także przystąpić do rekrutacji w policji. Interesuje mnie tematyka, która (z tego, co zdążyłem się dowiedzieć) pojawia się na studiach na BEZPIECZEŃSTWIE WEWNĘTRZNYM. Oczywiście interesują mnie tematy typowo związane z kryminologią, przestępczością czy obronnością. I tu pojawia się problem. O tyle o ile pewne zagadnienia na tych studiach wydają się być bardzo interesujące, o tyle opinie na temat przyszłości po ukończeniu tego kierunku wydają się być mało optymistyczne. Zakładam, że rekrutacja do policji może się nie powieść - nie będę chciał siedzieć z założonymi rękami i nie pracować. Zastanawia mnie, co konkretnie można po tym robić, gdzie pracować? Nie znam nikogo, kto by ten kierunek studiów ukończył. Czy warto te studia zaczynać? A może ukończyć studia z konkretnym fachem w ręku i wtedy spokojnie myśleć o policji? Czym się kierować przy wyborze studiów? Postawić na ukierunkowanie typowo w bezpieczeństwie czy może bardziej coś konkretnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Wystarczy poczytać forum bo było wiele razy zarówno o policji jak i bezpieczeństwie. Sam sobie odpowiedziałeś. Bezpieczeństwo możesz studiować dla zdobycia wiedzy. W niczym Ci nie pomoże w dostaniu się do policji. Faktycznie warto np. skończyć informatykę bo takie osoby w policji czy służbach mundurowych są poszukiwane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...