Paaula313 Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Witam. Jestem po biol-chemie, lecz zdecydowałam, że nie chcę iść na kierunki medyczne. Chciałabym dostać się na politechnikę. Czy poradzę sobie na studiach, jeśli nie miałam w szkole rozszerzonej matematyki, ani fizyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Będzie Ci bardzo trudno. Możesz się uczyć matematyki na własną rękę. Do października masz jeszcze czas. Bez matematyki rozszerzonej na maturze masz wąskie pole manewru kierunków technicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polerst Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Jeśli chodzi o fizykę - to zależy od kierunku, jak np. biotechnologia czy inżynieria chemiczna i procesowa. Z matematyką możesz mieć problemy, a tu przede wszystkim chodzi o te braki podstawy względem rozszerzenia w liceum (m.in. pochodne, z tego co pamiętam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Można to nadrobić. Do października sporo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...