jureklowcadziurek Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Witam. Chciałem dowiedzieć się czy rezygnując ze studiów niestacjonarnych na UJK należy później zwracać czesne za miesiące, w których nie uczęszczało się na zajęciach. Chodzi mi o to czy ktoś był w podobnej sytuacji, dostał maila informacyjnego o tym, że ma nieuregulowane należności i że w przypadku ich nieuregulowania zostanie skreślony z listy studentów. Przeglądałem umowę za studia i nie było tam informacji o tym, że jeśli się nie zapłaci to będą z tego tytułu prawne reperkusje tylko skreślenie z listy. Czy po rezygnacji jeśli faktycznie się nie opłaci zaległości to będą się prawnie o to domagać? Proszę o rzetelną odpowiedź, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Trzeba zapłacic do momentu złożenia rezygnacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureklowcadziurek Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 A jeśli zostanę skreślony? W regulaminie studiowania nie ma żadnych informacji o prawnym dochodzeniu uregulowania płatności przez uczelnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 TO do dnia skreślenie trzeba opłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...