edukacyjny Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Jak myślicie na które studia najlepiej pójść? Mi się wydaje że lepiej na inzynierskie. Takie jest moje zdanie a jak Wy myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cegla Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 A czemu tak uważasz? Przecież to jest równoważny poziom wykształcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edukacyjny Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Chyba nie do końca taki równoważne. Studia licencjackie kończą się tytułem licencjata a inżynierskie inżyniera. Po pięciu latach mamy mgr inż. albo mgr. To chyba różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cegla Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Różnica w ilości literek przed nazwiskiem, i tyle. Są sobie jako tytuły zawodowe równoważne, bo oznaczają ukończenie studiów na tym samym poziomie, czyli I+II stopnia lub jednolitych magisterskich w przypadku mgr/mgr inż/itd. lub I stopnia w przypadku lic./inż./itd. Poza tym warto zwrócić uwagę na fakt, że czasem jeden i ten sam kierunek można kończyć zarówno w trybie licencjackim, jak i inżynierskim - np. informatykę, logistykę, czy gospodarkę przestrzenną. Jak tak lubisz liczenie liter, to tytuł mgr inż. arch. oznacza dla Ciebie wyższe wykształcenie, niż mgr inż.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nauczyciel11 Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Myślę że autorowi bardziej chodzi o to że "podobno" studiach technicznych łatwiej znaleźć pracę. Sam to ostatnio w telewizji słysząłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karski1 Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Myślę że autorowi bardziej chodzi o to że "podobno" studiach technicznych łatwiej znaleźć pracę. Sam to ostatnio w telewizji słysząłem Nie jest to do końca prawdą. Znam wiele osób, które kończyły AGH w Krakowie - Automatykę i robotykę a pracy nadal nie mogą znaleźć, bo jej po prostu nie ma. Za dużo jest absolwentów tego kierunku a za mało miejsc pracy. Warto również poczytać ten wątek: http://pwsz-tarnow.edu.pl/Lepsze-studia-in%C5%BCynierskie-czy-licencjackie-t - zostało to tam wszystkim dobrze nakreślone, jakie szanse na pracę ma absolwent studiów licencjackich a jakie osoba po studiach inżynierskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...