Tcheinava Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Myślę o studiach dziennych na kierunku Filologia rosyjska, tego języka uczę się już parę lat ale w LO jako rozszerzenie wybrałem język angielski, ponieważ uznałem, że bardziej mi się przyda. W ofercie UŁ znalazłem grupę: FILOLOGIA ROSYJSKA (NIEZAAWANSOWANA) Z JĘZYKIEM ANGIELSKIM ZAAWANSOWANYM. I pytanie, Czy trudno będzie nauczyć się rosyjskiego od podstaw i jednocześnie angielskiego na poziomie zaawansowanym? Czy w ogóle jest sens, czy lepiej skupić się tylko na rosyjskim? I czy Uniwersytet Łódzki to dobry wybór? Trudno się dostać? Na maturze nie zdaję rosyjskiego ale do rekrutacji wymagany jest dowolny język obcy. Na maturze zdaję: podstawa polski, angielski, matematyka a na rozszerzeniu geografia, matematyka, angielski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Filologia rosyjska na studiach nauczana jest od.podstaw bo nie ma jej obecnie w szkole średniej. Jest bardzo intensywna i da jej się nauczyć. Do tego angielski rozszerzony. Tak da się to połączyć. Studia wymagające i na pewno warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tcheinava Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Może przez to, że pochodzę ze wschodu, więc od 4 klasy szkoły podstawowej jest do wyboru język rosyjski lub niemiecki, ale skupiałem się gównie na angielskim. Z czytaniem nie ma problemu, czasy raczej umiem .A co myślisz o UŁ? Dobry wybór? Powiem szczerze, że ten angielski przekonał mnie do tej uczelni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 UŁ to dobra u godna polecenia uczelnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...