mumin801 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Witam, jestem absolwentem liceum, zdaję maturę rozszerzoną z matematyki, geografii i j. angielskiego i mam dylemat, a mianowicie interesują mnie dwa kierunki studiów: geodezja i kartografia i gospodarka przestrzenna i po ogromie przemyśleń nadal nie moge się zdecydować, który z nich byłby dla mnie odpowiedni, ciekawy i co najważniejsze dający satysfakcję z wykonywanego zawodu oraz ciekawe perspektywy pracy. Jestem z reguły człowiekiem bardzo dokładnym, lubię planować, a rysunki techniczne nie są mi straszne. Dlatego kieruję tutaj pytanie: który z tych dwóch kierunków wydaje się ciekawszy, dający ciekawą przyszłość i zarobki na optymalnym poziomie? Dodam, iż co do wyboru uczelni biorę pod uwagę trzy miasta: Poznań, Wrocław i Łódź. Z góry dziękuję za wszelkie rady i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Hej. To już trudno coś radzić bo to tylko kwestia Twoich preferencji. Zawód geodety jest dość trudny bo to zamknięta grupa zawodowa. Gospodarka przestrzenna wydaje się łatwiejsza ścieżka kariery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygrek Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Kolega pracuje po geodezji w Krakowie w geofizyce i chwali sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...