Vixy Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Witam, w zeszłym roku skończyłem technikum budowlane i nie mogę zdecydować się na kierunek studiów. Nie widzę siebie na kontynuowaniu tego kierunku. Już od podstawówki aż po gimnazjum i technikum lubiłem matematykę. Języki obce słabo, lecz chcę się nauczyć chociaż jednego angielski/niemiecki. Myślałem o WSB w dąbrowie górniczej, bo mam najbliżej ~ 10km Studia stacjonarne raczej będą kolidowały z pracą ~ 40h/tygodniowo Dlatego rozmyślam nad niestacjonarnymi. Dotychczasowe wybrane kierunki to kierunek logistyka i Transport oraz Kierunek ekonomia. Jestem otwarty na inne propozycje kierunków. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Hej. A dlaczego akurat te kierunki? Interesujesz się w jakiś sposób tymi zagadnieniami? Wybierz studia z pasji i zainteresowań. Trudno żebym strzelał jakie kierunki mogą Ci się podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vixy Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Wybrałem te kierunki po przejrzeniu ofert WSB, tak naprawdę to nie widzę jeszcze swojej przyszłości, nie wiem co bym chciał robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 To zacznij od tego. Szkoda pieniędzy i czasu na złe wybrane studia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vixy Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Widzę siebie na księgowości. Raczej wybiorę specjalizacje - rachunkowość i podatki na WSB w Dąbrowie. Nie mogę znaleźć przykładowego planu zajęć na dzienne i zaoczne. Chciałem się zorientować jak wypadają zajęcia w tygodniu, czy była by możliwość pogodzenia z pracą/stażami kursami. Czy pracodawcy kierują się tym kiedy się studiowało dziennie/zaocznie? Wsb w Dąbrowie a może któraś w Katowicach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Uczelni z tymi kierunkami jest sporo więc masz w czym wybierać. Pracodawcy w pewien sposób patrzą jaka uczelnie skończyłas. Ważniejsze są jednak doświadczenia typu praca i staż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygrek Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Zdecydowanie doświadczenie ważniejsze, dzisiaj sam poszedłbym na zaoczne i pracował jednocześnie normalnie - teraz pracuje dorywczo bo nie mam innej możliwości, ale na magisterkę pójdę na pewno na zaoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...