Skocz do zawartości
franek12

Matematyka stosowana - PG czy PB

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Potrzebuję opinii na temat kierunku matematyki stosowanej na PG i PB. Do obydwu miast mam taką samą drogę od miasta rodzinnego, więc mam dylemat w wyborze. Rankingami uczelni się nie kieruję bo wiem, że nie są obiektywne i do końca realistyczne. Chodzi mi o to na której uczleni zostanie solidnie przerobiony materiał z matematyki stosowanej. Zajmuje się programowaniem i w specjalizacji, w której chcę się rozwijać jest właśnie potrzebna wiedza z tego kierunku.

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi :)

Widziałem ten kierunek lecz finanse to nie mój kierunek w którym chcę się rozwijać :) Od długiego już czasu rozwijam swoje umiejętności w tworzeniu oprogramowania wykorzystującego fizykę więc, byłby to "skok na głęboką wodę" po wybraniu tego kierunku.

13 godzin temu, Sebastian napisał:

Tutaj masz więcej informacji o matematyce stosowanej, a konkretnie ekonomicznej finansowej na jeszcze jednej uczelni w Gdańsku - na UG http://www.kierunki.net/lupa/4460-finanse-to-w-praktyce-matematyka

Każdy odraza mi uniwersytet przy mojej specjalizacji. Pytałem o poradę nauczycieli jak i znajomych (większość kończy studia magisterskie. Kolega z UG, jest na ekonomii i również odradzał mi uniwersytet), i zawsze mówili iż politechnika będzie lepsza

6 minut temu, Łukasz napisał:

A matematyka lub informatyka na UG też nie wchodzi w grę?

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Ze względów praktycznych zrobiłam zabudowaną i nie żałuję ani trochę. Wolnostojącej bym nie zrobiła, bo uważam, że moje 7m2 to dalej za mała łazienka na taką wannę, a przyścienną rozważałam, ale jednak odpadł pomysł ze względów praktycznych Polecam poszukać inspiracji na stronie Tubądzin: https://www.tubadzin.pl/lazienka Jest tam wiele pomysłow na łazienkę. 
    • Dziewczyny robię generalny remont łazienki. Myślałam o wannie wolnostojącej. Jak się u was sprawdza? Czy jest ok czy jednak ( z uwagi na sprzątanie) lepiej przyścienna? Jakie są wasze doświadczenia?
    • Nie każdy może zostać przysięgłym to wymaga spełnienia warunków. Obywatelstwo polskie pełna zdolność prawna niekaralność. Wykształcenie wyższe filologiczne albo ukończone studia tłumaczeniowe. Egzamin państwowy przed komisją Ministerstwa Sprawiedliwości. Egzamin trudny pisemny i ustny sprawdza umiejętności tłumaczenia prawniczego. Wpis do rejestru tłumaczy przysięgłych nadanie numeru. Przysięga przed sądem zobowiązanie do sumienności. Ubezpieczenie OC obowiązkowe odpowiedzialność za błędy. System uprawnień https://www.e-tlumacze.net/artykuly/tlumacz-przysiegly-a-tlumacz-certyfikowany opisuje jak to działa w Polsce i za granicą.
    • Czy każdy tłumacz może zostać przysięgłym? Jak się zdobywa takie uprawnienia?
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.