franek12 Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Cześć, Potrzebuję opinii na temat kierunku matematyki stosowanej na PG i PB. Do obydwu miast mam taką samą drogę od miasta rodzinnego, więc mam dylemat w wyborze. Rankingami uczelni się nie kieruję bo wiem, że nie są obiektywne i do końca realistyczne. Chodzi mi o to na której uczleni zostanie solidnie przerobiony materiał z matematyki stosowanej. Zajmuje się programowaniem i w specjalizacji, w której chcę się rozwijać jest właśnie potrzebna wiedza z tego kierunku. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Na obu materiał będzie solidnie przerobiony. To są w miarę dobre uczelnie. Kieruj się w tym przypadku miastem. Trójmiasto daje dużo lepsze możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Tutaj masz więcej informacji o matematyce stosowanej, a konkretnie ekonomicznej finansowej na jeszcze jednej uczelni w Gdańsku - na UG http://www.kierunki.net/lupa/4460-finanse-to-w-praktyce-matematyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Na pewno warto wziąć ug pod uwagę bo daje bardzo dobre wykształcenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek12 Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Widziałem ten kierunek lecz finanse to nie mój kierunek w którym chcę się rozwijać Od długiego już czasu rozwijam swoje umiejętności w tworzeniu oprogramowania wykorzystującego fizykę więc, byłby to "skok na głęboką wodę" po wybraniu tego kierunku. 13 godzin temu, Sebastian napisał: Tutaj masz więcej informacji o matematyce stosowanej, a konkretnie ekonomicznej finansowej na jeszcze jednej uczelni w Gdańsku - na UG http://www.kierunki.net/lupa/4460-finanse-to-w-praktyce-matematyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 A matematyka lub informatyka na UG też nie wchodzi w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek12 Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Każdy odraza mi uniwersytet przy mojej specjalizacji. Pytałem o poradę nauczycieli jak i znajomych (większość kończy studia magisterskie. Kolega z UG, jest na ekonomii i również odradzał mi uniwersytet), i zawsze mówili iż politechnika będzie lepsza 6 minut temu, Łukasz napisał: A matematyka lub informatyka na UG też nie wchodzi w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Pod jakim względem lepsza? Nie rozumie co z uniwersum? Najlepsze dwie uczelnie w Polsce go uniwersytety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek12 Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 W moim przypadku z takiej iż potrzebuję wiedzy techniczno-praktycznej, zajęcia laboratoryjne połączone z teorią 15 minut temu, Łukasz napisał: Pod jakim względem lepsza? Nie rozumie co z uniwersum? Najlepsze dwie uczelnie w Polsce go uniwersytety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Wiele uniwersytetów to właśnie oferuje. Wiele uniwersytetów oferuje tytuły inżyniera na swoich studiach jak chociażby UMK. UMK daje tytuł inżyniera chyba właśnie na informatyce stosowanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...