Maruśka Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Witam! Jestem w ostatniej klasie liceum, na profilu humanistycznym i pora na decyzję co potem... Myślałam o psychologii, ale wszędzie słyszę, że psychologów jest już za dużo, że to zbyt popularny kierunek i źle na tym wyjdę a na Uniwersytet Wrocławski i tak się nie dostanę. Rodzice doradzają mi filologię angielską z ukrainistyką, ale w sumie sama nie wiem, czy po tym mam jakieś większe pole do popisu, bo nie chciałabym być tłumaczem ani nauczycielem. Ciekawa wydaje mi się jedynie współpraca z innymi krajami. Jest jeszcze jedna opcja- logopedia i to wydaje mi się dobrym pomysłem. Mogę liczyć tylko na uczelnie państwowe bo nie mam kasy na uczelnie prywatne i najlepiej woj. dolnośląskie. Który wybór byłby najlepszy? No i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Moim zdaniem najlepszym wyborem jest psychologia, praca po niej zawsze się znajdzie. W drugiej kolejności filologia ale czysta anglistyka. Logopeda to wąska dziedzina j praca jest tylko w jednej branzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maruśka Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 A jeśli chodzi o psychologię to jaka specjalizacja jest najlepszym wyborem? kliniczna? społeczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Trochę nie tak podchodzisz do tematu. Wybierz to co Cie interesuje. Co masz na myśli pisząc najlepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Psychologia kliniczna to typowa praca z chorym pacjentem, społeczna to praca w instytucjach, często naukowych. Tak czy siak masz po studiach po prostu tytuł magistra psychologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Dokładnie. Często specjalizację wybierasz dopiero na drugi rok więc na to masz jeszcze cxas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janga2050 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 To istnieje coś takiego jak filologia angielska z ukrainistyką ? Raczej to chyba chodzi o lingwistykę stosowaną czyli angielski plus jakiś drugi język. Z tym że zajęcia na lingwistyce są prowadzone po angielsku. Logopedia to dobry pomysł. Na przykład na mojej uczelni (UMCS Wydział Humanistyczny) istnieje kierunek logopedia z audiologią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janga2050 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Sądzę, że najlepiej jest wybrać coś co się lubi. Na ten przykład, jestem wielbicielem języków obcych, więc poszłem na romanistykę. I dobrze się tam czuję. Owszem , ważne jest też to, czy po danych studiach znajdzie się pracę. Jeśli kochasz psychologię, to idź tam. Jaka specjalizacja, to już sama zdecydujesz, w czym czujesz się dobrze, co cię pasjonuje. Ja studiuję już 2 rok, pozostał mi jeszcze jeden rok studiów, za rok piszę pracę licencjacką, i czuję się tam naprawdę świetnie (jak już mówiłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Istnieje filologia angielska z ukrainistyka i ma się dobrze. Filologię są często łączone bo wiele osób chce się uczyć kilku języków naraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maruśka Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Dziękuję. Macie rację trzeba wybrać to, w czym będę się czuła dobrze dlatego będę próbowała dostać się na psychologię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Daj znać jak Ci poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janga2050 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Powodzenia w bitwie o miejsca. Daj znać jak ci poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...