Jelloy Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Witam. Jako, że jestem teraz w klasie maturalnej, mam trochę pytań odnośnie studiów. Idąc do szkoły średniej wybrałem kierunek związany z osprzętem lotniczym. Po około dwóch latach nauki, przestało mnie to interesować, uznałem że był to zły wybór, że to nie dla mnie. Niestety stwierdziłem, że było już za późno na zmianę kierunku lub szkoły (byłem w błędzie) i tak dotrwałem do tej 4-tej klasy. Zacząłem się interesować informatyką - programowaniem itp. Podczas nauki w tej szkole, w wolnym czasie (w domu) uczyłem się trochę programowania w różnych językach. Teraz chciałbym się wybrać na jakieś studia związane z informatyką, lecz dręczą mnie fakty - za mało potrafię, za dużo mnie ominęło (informatyki), niektórzy znajomi z studia.net/informatyka potrafią już dużo więcej niż ja itp.... Obecnie planuje się wybrać na jakieś studia informatyczne, lecz mam trochę pytań: Jaki kierunek (informatyki) byłby dla mnie najlepszy ? Czy na początku dam radę, biorąc pod uwagę moje wcześniejsze doświadczenia ? Z jakich dodatkowych przedmiotów najlepiej zdawać maturę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Najważniejsza na informatyce jest matematyka, dlatego trzeba ją opanować na poziomie rozszerzonym. Wówczas dasz sobie radę. Co masz na myśli pisząc na jaki kierunek studia.net/informatyka iść? Informatyka to kierunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...