andal Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Na maturze zaliczyłem matematykę podstawową na 70% (roz. nie mam), mam też roz. angielski na 65% (to tyle z roz. przedmiotów). Czy mam szansę dostać się na Politechnikę Łódzką lub Uniwersytet Łódzki na informatykę bez fizyki? Czy w ogóle będę zakwalifikowany w pierwszym etapie? Jeśli jednak fizyka (Studia na kierunku chemia nie wchodzi w grę) jest niezbędna do podjęcia studiów to do kiedy mogę zgłosić chęć zdania dodatkowego przedmiotu na maturze oraz w jaki sposób najlepiej uzupełnić (częściowy brak, a częściowo już zapomnianą) wiedzę z fizyki z okresu liceum? Miałem parę lat przerwy od nauki, a z fizyki nie byłem zbyt dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Fizyka nie jest potrzebna. Jest potrzebne rozszerzenie z matematyki. Zadzwoń do OKE i dowiedz sie do kiedy musisz zgłosić chęć poprawiania matury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 2 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Jeśli chcesz pisać dodatkowo matematykę rozszerzoną, musisz złożyć deklarację maturalną do któregoś tam lutego, sprawdź. Łukasz ma rację - potrzebna na studiach jest matematyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Co roku może byc inny termin dlatego kontakt z OKE byłby najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...