SLK Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Witam. Dwa miesiące temu zastanawiałem się nad wyborem kierunku studiów. Rozważałem nad analityką gospodarczą na PG oraz nad FiRem na UMK. Ostatecznie wybór padł na to pierwsze, lecz dopiero teraz, dwa dni po rozpoczęciu zajęć, zastanawiam się czy była to słuszna decyzja. Swoją dalszą przyszłość zwiążę z Toruniem, to jest pewne. Myślę jednak, że ukończenie magisterki na PG i wyjazd do Torunia w poszukiwaniu pracy z jako takim doświadczeniem może nie wyjść. Inaczej by było, jakbym robił magisterkę w Toruniu i znalazł pracę, po ukończeniu studiów nadal bym pewnie miał posadę. Myślę nad dwoma rozwiązaniami: 1. Przepisanie się na FiR po I semestrze (właśnie, można po pierwszym semestrze? Czy 'dopiero' po drugim?). 2. Licencjat z AG i magisterka z FiRu, tutaj tylko nie wiem czy to dobre połączenie. Edit: Na FiR oczywiście się dostałem, ale bezmyślnie po otrzymaniu listu wysłałem im chęć rezygnacji z podjecia studiów... Z tym już też nic nie da rady zrobić, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Jeśli chcesz i na FiR sa jeszcze wolne miejsca to mozesz próbować sie przepisać, z zasady im szybciej tym lepiej a i to nie jest pewne, ze sie uda. Druga opcja tez jest możliwa i nawet jest to dobre rozwiazanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Zadzwoń koniecznie do Dziekanatu jak najszybciej i się wypytaj czy przyjmą Cię znów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Daj znac co tam Ci powiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLK Opublikowano 28 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Dziekanat czynny do 15, a jutro zamknięty :/ ale wysłałem maila rano na adres, na który wysyłałem rezygnację i poprosili o pesel, może coś się da wykombinować. Chociaż coraz bardziej myślę o opcji licencjatu AG ze specjalizacją Analityk finansowy, a potem magisterka FiR ze specjalizacją Bankowość i Ubezpieczenia, bo właśnie praca w banku mnie najbardziej interesuje. No i czy to, że rozpocząłem od poniedziałku zajęcia na PG nie koliduje z tym ewentualnym dostaniem się jeszcze na UMK? Ahh ja to robię problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Nie koliduje, ta opcja PG i pózniej UMK da Ci szersze spojrzenie i szersze kwalifikacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLK Opublikowano 28 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Okej, dziękuję. Orientują się może Państwo, czy UMK 'faworyzuje' swoich studentów, czy jednak z dostaniem się na studia II stopnia z innej uczelni nie powinno być problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Sądzę że nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Nie powinno byc problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLK Opublikowano 29 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Dzwoniłem do komisji rekrutacyjnej i niestety, nic się nie dało zrobić. Mój błąd, że wycofałem papiery. Jedyne co pozostaje to ta magisterka na FiR, albo przeniesienie się do Torunia. Chciałbym to zrobić już po pierwszym semestrze, trzy przedmioty mam takie same, 5 nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 I tu jest problem bo te 5 będziesz musiał zaliczyć będąc na drugim roku razem z pierwszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLK Opublikowano 29 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 O to się nie martwię, ważniejsze będzie dla mnie to, że będę robił to czego pragnę. Jedynie boję się, że to przeniesienie może się nie udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Może, to już zależy od Władz obu Wydziałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLK Opublikowano 3 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Dobra, po długich namyśleniach postanowiłem, że wybiorę się na studia niestacjonarne na UMK na FiR i później po semestrze/roku będę starał się przenieść tam na studia dzienne. Nie ma sensu studiować kierunku, który mi się nie widzi. Tym bardziej, że z tym przenoszeniem to różnie bywa z tego co słyszałem. Teraz tylko pytanie, czy po złożeniu papierów na UMK muszę się wypisać z listy studentów na PG, czy jak to wygląda? Czy najlepiej iść do dziekanatu i się o to wypytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Najlepiej isc do dziekanatu na PG i odebrać dokuemnty złożyć rezygnacje. wez tez pod uwagę, ze wydzial raczej nie bedzie chętny do przeniesienia Cię na studia stacjonarne. Mi sie to kiedyś udało ale miałem wynik prawie 5,0 a do tego miałem powód. Wniosek składało z 20 osob przenieśli tylko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLK Opublikowano 3 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Rozumiem i biorę taką możliwość pod uwagę. Jeśli przeniesienie się nie uda, to po prostu zacznę od początku rekrutując się na 1 semestr. Z tym już raczej problemów być nie powinno, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Nie powinno tylko szkoda kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLK Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Żeby nie zostawiać tematu bez zakończenia - bodajże 5 października udałem się do dziekanatu i złożyłem rezygnację ze studiów. Od miesiąca pracuję, a od przyszłego roku akademickiego zamierzam udać się na UMK. Najważniejsze jest to, że mam plan na siebie, a ludziom, którzy są/będą w podobnej sytuacji co ja, radzę mocno się zastanowić i nie bać się podejmować trudnych decyzji. Ja swojego wyboru absolutnie nie żałuję. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...