Skocz do zawartości
tomek420

Dwie uczelnie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam pytanie dot. dwóch uczelni. Zostałem zakwalifikowany na wybrany przeze mnie kierunek na Politechnice Krakowskiej i muszę dostarczyć komplet dokumentów do WKR w dniach 15-21 lipca , jednak bardziej chciałbym dostać sie na UEK ale jestem tam na liście rezerwowej , która będzie ogłoszona w dniu 21 lipca. Czy mogę złożyć dokumenty na PK a potem w razie gdyby zwolniło się miejsce na UEK złożyć właśnie tam? Czy dokumenty do WKR muszę dostarczyć osobiście , bo może akurat tego 21 lipca zdążyłbym dostarczyć dokumenty na PK lub dowiedziałbym się czy dostałem się na UEK? 

Witam. Podpinam się pod temat. Nie wiem czy jest tak wszędzie więc pytam: Otóż dostałam się na UG i do 19.07 muszę dostarczyć papiery. Nie jest to kierunek mojego, który uważam za najważniejszy, więc czekam jeszcze na listę rankingową z GUMEDu, jednak ta pojawi się dopiero 20.07. Stąd podobne do mojego poprzednika pytanie: Czy po złożeniu dokumentów na UG, mogę je potem zabrać i zanieść na GUMED (o ile się oczywiście dostanę)? 

Witam, też się podepnę :)

Otóż dostałem się na Wydział Mechaniczny Politechniki Krakowskiej i jestem na liście rezerwowej Wydziału Inżynierii Lądowej tej samej uczelni.

Zdecydowanie bardziej interesuje mnie WIL, ale nie wiem co zrobić z papierami składać na WM czy nie??

Nie wiem czy dostanę się na WIL z listy rezerwowej...

Znalazłem takie coś:

. Na ile kierunków mogę się zarejestrować?

Każdy kandydat na studia I stopnia ma możliwość dokonania elektronicznej rejestracji na dwa wydziały. Podczas dokonywania elektronicznej rejestracji każdy kandydat na studia I stopnia (z wyjątkiem kandydatów na Wydział Architektury) ma możliwość wybrania, oprócz kierunku podstawowego na danym wydziale, kierunku alternatywnego prowadzonego na tym samym wydziale. Kandydat może zostać przyjęty na kierunek alternatywny, gdy uzyskana w postępowaniu kwalifikacyjnym liczba punktów okaże się niewystarczająca do podjęcia przez wydziałową komisję rekrutacyjną decyzji o przyjęciu na kierunek podstawowy.

W ramach jednej opłaty rekrutacyjnej można wybrać 2 kierunki na tym samym wydziale – podstawowy i alternatywny (z wyjątkiem Wydziału Architektury). Można zarejestrować się również na drugi wydział i na nim również wybrać 2 kierunki – podstawowy i alternatywny, ale wtedy należy uiścić drugą opłatę rekrutacyjną. Kandydaci ubiegający się o przyjęcie na dwa kierunki prowadzone na Wydziale Architektury (na Architekturę oraz Architekturę krajobrazu) zobowiązani są do uiszczenia dwóch opłat rekrutacyjnych.

Każdy kandydat na studia II stopnia ma możliwość dokonania elektronicznej rejestracji na dwa kierunki. Podczas dokonywania elektronicznej rejestracji na kierunek, do którego przypisana jest więcej niż jedna specjalności, kandydat na studia II stopnia ma możliwość (z zastrzeżeniem wyjątków opisanych poniżej) wskazania, oprócz specjalności podstawowej, specjalności alternatywnej prowadzonej w obrębie tego samego kierunku na tym samym wydziale. Kandydat może zostać przyjęty na specjalność alternatywną, gdy uzyskana w postępowaniu kwalifikacyjnym liczba punktów okaże się niewystarczająca do podjęcia przez wydziałową komisję rekrutacyjną decyzji o przyjęciu na specjalność podstawową.

Opisana powyżej zasada nie dotyczy kandydatów:

- na kierunki: matematyka, informatyka (w j. polskim) i fizyka techniczna, prowadzone na Wydziale Fizyki, Matematyki i Informatyki;

- na studia stacjonarne na kierunki: budownictwo (w języku polskim) oraz transport, prowadzone na Wydziale Inżynierii Lądowej.

Z zastrzeżeniem wskazanych wyjątków, w ramach jednej opłaty rekrutacyjnej można wybrać 2 specjalności na tym samym kierunku – podstawową i alternatywną. Można zarejestrować się również na drugi kierunek i na nim również wybrać 2 specjalności – podstawową i alternatywną, ale wtedy należy uiścić drugą opłatę rekrutacyjną.

albo jestem ślepy ale nic tam nie pisze o 2 różnych wydziałach, jedynie o kierunkach alternatywnych, znalazłem też wniosek http://rekrutacja.pk.edu.pl/images/dokumenty/2016-2017/osw-2-2016.doc , ale ponownie mówi on tylko o kierunkach alternatywnych tego samego wydziału... Nie wiem czy czekać, czy czy składać papiery na WM. Jak złoże na WM będe musiał je przenieść na WIL, czy w ogóle będzie taka możliwość??

? Jest napisane wyraźnie, 2 kierunki w ramach 1 wydziału to jedna opłata poza wyjątkami. Jeśli 2 kierunki na dwóch wydziałach to dwie opłaty.

Jak złożysz papiery na jeden a pózniej dostaniesz sie na drugi musisz przenieść papiery. Nie wierze, ze 3 osoby po maturze zadają jedna pod druga to samo pytanie