krispin Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Cześć. Informatyka UJ WIiM jakie progi tam są? Pomóżcie. Jakie są na TCS a jakie na zwykłą w 2015 roku ? Czy wzrosną w 2016 roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Co roku są trochę inne progi. Najlepiej tam zadzwoń to CI powinni pomóc: https://www.erk.uj.edu.pl/studia/3253/1/s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krispin Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Tak widziałem to ale na WFAIS taka osoba napisała tutaj że niby 33 % jest z matematyki rozszerzonej. Ja będę miał 50 % więc chciałbym iść na WMiI. Podobno w tym roku była trudna matura dla staromaturzystów jak i tych z nowej . Liczą na 60 % maks jak mówili... Ja też tak nie będę miał w tym roku 70% więc pomożecie? Na stronie UJ progi widziałem informatyka 60 % Wydaje mi się że WFAIS będzie miał 45 % bo coś za dużo już nie chcą przyjmować. Przyjmowali >190 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krispin Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Tu jest ta strona o której napisałem http://www.rekrutacja.uj.edu.pl/studia-i-stopnia/limity-i-progi Jeżeli to jest informatyka to przecież to TCS czyli ta najlepsza informatyka jest? Czy ten próg to zwykła informatyka na WMiI ? Gdyby to była infa zwykła WMiI na stronie to wygląda na prawie dwa razy wyższy próg niż na WFAIS. Czy ktoś mi może pomóc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 zobacz, jakie tam występują różnica. Co roku jest podobna liczba kandydatów a progi się znacznie różnią. Z tego co widzę, to wynik matury jest liczony x1. Czyli jeśli było w zeszłym roku 66 punktów, to musiałbyś mieć matematykę lub informatykę zdaną na 66%. (oczywiście rozszerzenie). Nie wiem o co chodzi Ci z tą zwykłą i niezwykłą informatyką. Masz dwa wydziały na obu masz 1 kierunek informatyka. Na wydziale matematyki jest jeszcze chyba informatyka analityczna. Doprecyzuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krispin Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Właśnie mówię o WMiI. Zwykła informatyka to ta co nie jest TCS. Są dwie studia.net/informatyka - dla mnie ta co nie jest TCS to zwykła.. Mówiłem tak jak napisałem o WMiI O WFAIS wiem że infa jest słaba ale dostałbym się bo próg na pewno wyniesie 45 %. Skoro mają już mniej tych słabych ludzi przyjąć bo gdzieś czytałem że przyjmowali właśnie więcej niż 190 a regulaminowo przyjmować mieli 190? Ktoś to potwierdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krispin Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Ryzykować rekrutując się na WFAIS (infa taka dosyć słaba w porównaniu z infą na WMiI) czy jednak na WMiI (na tą infę zwykłą a nie na TCS - bo ta progi są najwyższe )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 zacznijmy od przeczytania regulaminu forum. Nie pisze się postów jeden pod drugim tylko się je edytuje. NIe rób tak więcej. Możesz zrekrutować się na obie, a wybrać tą gdzie się dostaniesz. co to jest TCS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krispin Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Dobrze, przepraszam za pisanie postu po postem. TCS to informatyka analityczna ( jedna z tych dwóch na wydziale WMiI). Jest troszkę więcej matematyki niż na tej informatyce na WMiI lecz programowanie jest już zbyt ciężkie przynajmniej dla poniektórych w tym dla mnie też. Na początku bym miał problem z przyswojeniem od zera programowania A co do rekrutacji muszę zapłacić 2 razy tą samą sumę bo infa na WFAIS to koszt wpisu plus rekrutacja na infę na WMiI to znów koszt wpisu. Możliwe że jeszcze TCS rozważę to znów trzeci koszt wpisu ( łącznie >200 zł wpisowego) ale tam niby już sami idą dobrzy ludzie i zarabiają 4000 zł bo idą do Google. Tak czytałem tylko o tym Google w przypadku TCS. Po infie na WMiI pracy takiej nie dostanę właśnie bo pracodawcy olewają ludzi spoza TCS. Nawet obok TCS nie ma co stać bo oni są tylko rozpatrywani w Krakowie w dużych firmach A AGH to w ogóle bije tych studentów którzy nie studiują TCS Tak więc chciałem TCS mimo licencjatu Licencjat gorszy jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Licencjat gorszy? od kiedy. Przecież to ten sam poziom co inżynier. Nie słuchaj głupot. 200 zł jako inwestycja w swoją przyszłość to chyba nie tak dużo. Zwróć uwagę, że Państwo zapłaci Ci za całe studia warte kilkadziesiąt tysięcy. Nikt nikogo do pracy od tak nie przyjmuje, więc to też mit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krispin Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Licencjat gorszy? od kiedy. Przecież to ten sam poziom co inżynier. Nie słuchaj głupot. 200 zł jako inwestycja w swoją przyszłość to chyba nie tak dużo. Zwróć uwagę, że Państwo zapłaci Ci za całe studia warte kilkadziesiąt tysięcy. Nikt nikogo do pracy od tak nie przyjmuje, więc to też mit. Dobrze. W sumie to ja już jestem studentem innego kierunku ale już kończę w roku 2017 studia i ten TCS to byłoby samobójstwo Tam trzeba umieć więcej na starcie z programowania Limitów nie ma UJ jak na innej uczelni dla tych dwukierunkowców. Tylko nie wiem czy progi będą w okolicy 50% na WMiI na tą infę bo to jednak 16 % spadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Myślę, że poziom mocno się nie będzie różnił. NIe demonizowałbym tego też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krispin Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Myślę, że poziom mocno się nie będzie różnił. NIe demonizowałbym tego też No dobrze ale progami się różnią znacznie te dwie studia.net/informatyka WMiI. I to mnie martwi czy spadną zarówno na dwóch informatykach progi bo z 66% na 60 % prędzej TCS zapewne utrzyma próg >70 % Widzialem tam specjalności (inżynieria programowania) , (infa teoretyczna ), (infa stosowana), (modelowanie,sztuczna inteligencja). Ciekawi mnie kiedy się je wybiera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 To czy progi spadną, czy wzrosną będzie zależało od tego jak ogólnie poszła matematyka w danym roku. Specjalności najczęściej wybiera się po 1 roku i jest na nie osobna rekrutacja, w zwiazku z czym nikt nie daje Ci gwarancji, że na wybraną się dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krispin Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 W tym roku ludzie którzy pisali po raz pierwszy maturę na 100% nie będą mieli 70 %. Maksymalnie jak pytałem to tak 50-60 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 za to inni będą mieć 100%. Nie kieruj się takimi opiniami bo one nic nie dają. Będą oficjalne wyniki i będzie wiadomo, czy w tym roku poszło lepiej czy gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krispin Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 za to inni będą mieć 100%. Nie kieruj się takimi opiniami bo one nic nie dają. Będą oficjalne wyniki i będzie wiadomo, czy w tym roku poszło lepiej czy gorzej. A powiedz czy infa AGH naprawdę niczym się nie różni od tej infy zwykłej na WMiI? Chciałem iść na Infę przemysłową na AGH lub na tą zwykłą na WMiI. Pracodawcy nie będą mnie odrzucać ze względu na UJ (jak wiadomo teoria na tej uczelni a mało praktyki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 nie będą CIę z tego powodu odrzucać. AGH to wiadomo, jeden z liderów uczelni w branży technicznej. Informatyka różni się specjalnościami i tylko tyle. na AGH będzie więcej specjalności zastosowania wiedzy w przemyśle i technice. Na UJ będą to inne specjalności, związane z pracą typowego informatyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krispin Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 A mogę ukończyć 1 stopień studia.net/informatyka na WMiI UJ a potem rekrutować się na drugi stopień na WFIS AGH czy jednak drugi stopień zostaje mi tylko na WMiI UJ do wyboru ? Wiesz jak to z tym jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 nie możesz. Nie możesz po licencjacie iść na AGH. W drugą stronę jest łatwiej. Po inż czasami przyjmują na mgr na Uczelni nietechnicznej. Po licencjacie nie możesz iść na mgr na uczelnie techniczną, ponieważ mgr trwa przeważnie 3 semestry a na uniwersytetach 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krispin Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 nie możesz. Nie możesz po licencjacie iść na AGH. W drugą stronę jest łatwiej. Po inż czasami przyjmują na mgr na Uczelni nietechnicznej. Po licencjacie nie możesz iść na mgr na uczelnie techniczną, ponieważ mgr trwa przeważnie 3 semestry a na uniwersytetach 4. W taki razie do bani. Muszę się zastanowić teraz nad UJ czy warto iść właśnie na UJ.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Dlaczego do bani? Przecież możesz robić mgr na wszystkich uniwersytetach. Po prostu jest inny podział studiów. Na inżynierskich jest 3,5 + 1,5 na licencjacie 3+2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krispin Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Dlaczego do bani? Przecież możesz robić mgr na wszystkich uniwersytetach. Po prostu jest inny podział studiów. Na inżynierskich jest 3,5 + 1,5 na licencjacie 3+2 No w sumie nie wiem. Tracę możliwość podjęcia studiów na technicznej uczelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 nie tracisz, możesz od nowa startować na techniczną uczelnie na studia inżynierskie. Tracisz jedynie możliwość robienia studiów II stopnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krispin Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Tak mogę ale wtedy już nie pójdę na pewno na infę inżynierską bo po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...