mtek Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Witam serdecznie. Skończyłem technikum informatyczne i teraz przez rok nie studiowałem, pracuję jako informatyk od stycznia. Myślę czy iść na studia zaoczne w tym roku, jeśli bym szedł chciałbym o pomoc w wyborze studiów. Wyniki matury(wszystko podstawa) matematyka- 54% agnielski- 48% polski- 77% Myślę, że nadal będę pracował jako informatyk, ale interesuje mnie też praca np w urzędzie miasta itp. Więc pytanie co wybrać jaki kierunek (nie za ciężki ) Ja myśłałem nad Informatyka i Ekonometria lub Podyplomówki z zarządzania. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Myślę, że informatyka i ekonometria to dobry pomysł, chyba lepszy niż Podyplomówki z zarządzania. Zawsze możesz zrobić licencjat lub inżyniera z studia.net/informatyka a dokształcić się z zakresu administracji publicznej na rocznych studiach podyplomowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtek Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Czy po informatyce i ekonometri mogę pracować np w urzędzie miasta i innych tego typu instytucjach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 a dlaczego nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtek Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Nie wiem czy po takich studiach są stanowiska w takich urzędach ale jeśli tak to super. Czy na IiE na UG jest dużo matematyki ? Trudne są te studia ? Sądząc po moich wynikach matury dam rade? Czy lepiej studiować coś innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Najważniejsza na tych studiach jest matematyka, wszystkiego innego uczą od zera. Widzę, że u CIebie słabo z matematyką w dodatku tylko podstawa, moim zdaniem będzie Ci trudno się utrzymać ale wszystko zależy od Ciebie. Musisz być systematyczny. W urzędach potrzebują osób na stanowiska informatyczne, tylko nie wiem dlaczego pchasz się tak do urzędu. W firmach informatycznych zarobisz dużo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtek Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Wiem wiem, tylko kiedyś może mógłbym pracować w urzedzie ale myśle o stanowisku pracownika socjalnego w jakimś dziale itp. Czy na zarządzaniu też jest studiuj matmę ? Gdzie jest jej więcej lub gdzie jest cieższa na IiE czy Zarządzaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 na zarządzaniu też jest matematyka. Na pewno trudniejsza jest na informatyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtek Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Czy informatyka a IiE duża różnica co do ciężkości matematyki przedmiotów itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 nie będzie dużej różnicy, podobny program Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtek Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Teraz sam nie wiem czy wybrać Podyplomówki z zarządzania czy IiE czy całkiem coś innego czy w ogóle iśc.. Jakby ktoś miał jeszcze jakieś propozycje to czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 ja na Twoim miejscu poszedłby na IiE, ale kieruj się własnymi predyspozycjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtek Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Czy po IiE można np pracować w urzędzie w biurze w jakimś dziale np. przyjmować wnioski itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Sądzę że spokojnie sobie poradzisz z matematyką na Informatyce czy IiE. Dużym Twoim atutem jest to, że pracujesz w zawodzie, więc rozwój dalszy w stronę studia.net/informatyka wydaje się być naturalnym i najlepszym wyjściem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 jednak masz czas, przysiądz trochę do matmy, żeby trochę nadrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtek Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Czy po IiE można np pracować w urzędzie w biurze w jakimś dziale np. przyjmować wnioski itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Tak, już o tym pisałem. Dlaczego nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtek Opublikowano 24 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Tak pytam, bo może żeby objąć takie stanowisko trzeba mieć skończone Podyplomówki z zarządzania, czy na IiE też będę przygotowany do takiej pracy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 nie trzeba mieć skończonego studia z zarządzania. Pamiętaj, że masz też studia podyplomowe o których Ci już pisałem, gdzie możesz się dokształcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtek Opublikowano 24 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Tak tak pamiętam, ale jeśli nawet po IiE można pracować na takim stanowisku to super. Jeszcze pytanie gdzie lepiej, łatwiej UG czy WSB ? Jakie opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 łatwiej co? na studia nie idzie się żeby było łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtek Opublikowano 24 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Tak tak wiem, że nigdzie nie jest łatwo. Ale ogólnie opinie jak z trudnością zdania itp czy lepiej UG czy WSB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 ale lepiej co? bo nie rozumiem, lepiej tam gdzie wyższy poziom, o to CI chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtek Opublikowano 24 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Tak dokładnie. Gdzie jest wyższy poziom i ogólnie opinie o uczelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 UG to uczelnia publiczna, więc poziom masz gwarantowany. Z drugiej strony WSB to jedna z najlepszych sieciówek w Polsce ale tam dużo zależy od samego studenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...