Hwk Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Witam. Tak jak w temacie. Czym tak naprawdę różnią się te kierunki? Rozmawiałem z nauczycielami z mojego liceum jednak opinie są sprzeczne.. Mógłby ktoś przybliżyć? Jeszcze jedna kwestia. Planuje studiować na UJK. Wynika to z moich skromnych możliwości finansowych. Jakieś opinie na temat tej uczelni? Czy jest przepaść pomiędzy np. UJK, a np. UW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Miedzy UJK a UW jest duża rozbieznosc, porównujesz najlepsza uczelnie w kraju ze dobra uczelnia jednak nie mająca takich mozliwosci. Finanse i rachunkowość jest działem ekonomii. Kiedyś to była specjalność na ekonomii teraz jest odrębnym kierunkiem. Kierunek ekonomia jest dziedzinowo szersza i obejmuje szeroka tematykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hwk Opublikowano 14 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Czyli według Ciebie jest sens studiować na UJK? Czy twoim zdaniem poradzę sobie na kierunkach typu finanse i rachunkowość, jeśli nie uczyłem się w liceum matematyki rozszerzonej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Bez rozszerzenie pchać sie na studia gdzie matematyka jest bardzo ważna to ryzykowne. Czy UJK jest godne polecenia? Moim zdaniem to solidna uczelnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zarówno FiR jak i Kierunek ekonomia to dobre kierunki. Po FiR masz jednak konkret w ręku, Kierunek ekonomia wykształci Cię bardziej ogólnie, ale dzięki temu mozliwości dalszego kształcenia, rozwoju, czy pracy są szerokie. UJK również polecam, to solidna uczelnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 tak, ale po ekonomii zawsze może iść na FiR na II stopień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hwk Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Dziękuje bardzo za tak szybkie odpowiedzi. Na chwile obecną po tym co piszecie, raczej zdecydowałbym się na FiR, Prawdę mówiąc, FiR / Kierunek ekonomia to dla mnie alternatywa jeśli nie dostałbym się na prawo (planuje iść w kierunku aplikacji prokuratorskiej). Mam pewne obawy, czy bez matematyki rozszerzonej sobie poradzę. Jaka jest wasza opinia na temat psychologii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 psychologia to typowy kierunek dla osób, które wiedzą, że chcą w tym pracowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hwk Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 psychologia to typowy kierunek dla osób, które wiedzą, że chcą w tym pracowac Interesował mnie ten kierunek jakiś czas temu, jednak zdecydowanie preferuje prawo. Psychologia mogłaby być dla mnie dobrą alternatywą. Jakie jednak są obecnie perspektywy pracy po tym kierunku? Jeśli orientuje się ktoś co do wymagań na FiR i może wypowiedzieć się czy osoba bez rozszerzonej matematyki sobie poradzi to czekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Bez rozszerzenia sobie poradzisz na FiR tylko trzeba byc systematycznym. Psychologia to kierunek dla pasjonatów wiec praca dla takich osob jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hwk Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Duża jest różnica w poziomie matematyki między FiR a ekonomią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Nie ma różnicy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
użytkowniczka Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Jestem już zdecydowana na studiowanie kierunku finanse i rachunkowość, natomiast nie podjęłam jeszcze decyzji na jakiej uczelni. Rozważam podjęcie studiów na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu lub Uniwersytecie Ekonomicznym w Katowicach. Zerkając na różne rankingi uczelnia we Wrocławiu znajduje się wyżej niż ta w Katowicach, natomiast czytając o nich opinie widziałam bardzo wiele negatywnych o tej we Wrocławiu. Czy ktoś posiada informacje o jakości kształcenia, o perspektywach podjęcia pracy po skończeniu tych uczelni ? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź, bo czasu coraz mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Hej, moim zdaniem to bardziej decyzja odnośnie wyboru miasta. Gdzie chcesz studiować we Wrocławiu czy w Katowicach? Mi sie np bardzo podoba Wrocław i jakbym miał wybierać to pewnie tam bym studiował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
użytkowniczka Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Też podoba mi się Wrocław i wolałabym tam studiować, ale jestem trochę zmartwiona negatywnymi opiniami na temat tej uczelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Tym bym sie nie przejmował, opinie piszą rożne osoby. Sama musisz wyważyć co jest dla Ciebie wiarygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
użytkowniczka Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 A czy bardziej przyszłościowym kierunkiem, po którym są większe szanse na znalezienie dość dobre pracy jest Kierunek ekonomia czy finanse i rachunkowość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Kierunek ekonomia jest dziedzinowo szersza. Po ekonomii zawsze mozesz zrobic FiR w druga stronę już nie mozesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...