Lein Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Witam, tak jak pewnie część użytkowników na tym forum, ja również zmagam się z problemem wybrania odpowiednich dla mnie studiów. Lubię matme i informatyke. Moją szkołą średnią było technikum informatyczne. Egzaminy zawodowe zdałem w większości za pierwszym razem, ale nie oszukujmy się nie należą one do najtrudniejszych. Poza szkołą rzadko robiłem coś w kierunku poszerzenia mojej wiedzy informatycznej. Niestety w mojej klasie matematyki nie rozumiała duża część klasy stąd często temat, który powinien zająć 1 lekcje, zajmował 3. Dlatego też, miałem może max 5-10 lekcji przez całe 4 lata poświęcone matematyce rozszerzonej, ale jednak postanowiłem zdawać mature z matematyki rozszerzonej co było niestey błędem , bo myślę, że nie przekroczyłem 20-30%. Z podstawową matematyką nie mam raczej problemów. Po maturze sprawdziłem sobie wyniki z tymi internetowymi i najprawdopodobniej będę miał około 90%. Słyszałem też, że na tych studiach przydaje się fizyka, z którą ja ostatni raz miałem styczność 4 lata temu i kompletnie nic nie pamiętam. Stąd moje pytanie, jaki kierunek powinienem wybrać i czy sobie na nim poradzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Hej, Na informatyce najważniejsza jest matematyka. Dobrze by było gdybys sie trochę podciagnął przez wakacje. Na jakie uczelnie startujesz? Na wiele uczelni publicznych z tak zdanym rozszerzeniem bedzie problem sie dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekAdm Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Warto spróbować. Możesz także zwyczajnie poprawić maturę i startować za rok, jeżeli bardzo Ci na tym zależy. W tym czasie mozesz sie przygotować a także pracować samodzielnie nad swoimi umiejętnościami w tej dziedzinie .... nie jest o to trudno. O marzenia warto czasami powalczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zostaje lista uczelni niepublicznych, bierzesz takie pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lein Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Uczelnie niepubliczne niestety nie wchodzą grę. Jeśli chodzi o uczelnie to jestem można powiedzieć zmuszony do studiowania we Wrocławiu. Rozpoczęcie studiów za rok też nie wygląda najlepiej. Szczerze mówiąc, myślałem, że mam większe szanse, a szkoda, bo wiedzę praktyczną mam, tylko ta nieszczęsna matura z matematyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Wiesz, informatyka jest bardzo oblegana. Jest dużo chętnych i trzeba dobrze zdać maturę z matmy na rozszerzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lein Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Odbiegąjąc już od tematów informatycznych. Jakie kierunki są chociaż w małym stopniu podobne do informatyczno-matematycznych? Jestem pewny, że chciałbym studiować coś związanego z matematyką, logicznym myśleniem. Myślałem jeszcze nad ekonomią, FiR'em i logistyką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 A myślałeś może o Automatyce i Robotyce, to kierunek z pogranicza studia.net/informatyka i mechaniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub22010020 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Na informatykę trochę za późno, ciężko będzie w 4 miesiące nadrobić rozszerzony materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 nadrobić się da, ale małe szanse, że się dostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lein Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Czy na AiR podstawą nie jest fizyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Wszędzie musisz znac matematykę, reszty da sie nauczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...