Nadine Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Witam. Niedługo (bo już w maju) przystępuję do matury. Wiążę się z tym wybór kierunku studiów, co jest celem mojego zapytania 'co wybrać?'. Z racji tematyki profilu technikum do którego uczęszczam (technik technologii odzieży), najrozsądniej byłoby wybrać włókiennictwo lub wzornictwo. Jednak, czy wybór powinien być wyłącznie pragmatyczny? Planuję studiować w Łodzi, ale jedyną specjalizacją jaka mnie zaciekawiła jest twórcze pisanie przypisane kulturoznawstwu (tak, planuję iść w kierunku pisania). Jednak wszyscy wokół odradzają mi ten pomysł, gdyż po filologii polskiej podobno będę miała większe doświadczenie i szersze możliwości. O dziennikarstwie również nie mówi się zbyt przyjemnie. Zatem...co powinnam zrobić? Byłabym niezwykle wdzięczna, gdyby ktoś zechciał podzielić się dobrym słowem lub własnym doświadczeniem. Wybór kierunku nie jest prosty, ale nie sądziłam, że sprawi mi aż tyle trudności.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Filologia polska daje duzo wieksze mozliwosci niż kulturoznawstwo czy dziennikarstwo. Na specjalizacje raczej nie zwracaj uwagi Jednak nijak ma sie to o czym piszesz czyli co ma dziennikarstwo do włókiennictwa, Łódź to najlepszy kierunek do takich studiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Pytanie czy chcesz kontynuować to czego uczysz się teraz, jeśli tak to warto pomyśleć może o tym włókiennictwie czy wzornictwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadine Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Dziękuję za odzew. Włókiennictwo to ciekawa sprawa, jednak wystarczy mi fakt, że po zdaniu egzaminów mam certyfikaty związane z zawodem. Nie jest to coś, z czym koniecznie chciałabym się związać. Aczkolwiek warto mieć plan 'b'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Pewnie, ze warto miec plan B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...