atahaaa93 Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Cześć,za dwa lata zdaję maturę,ale uczę się zaocznie i w związku z tym nie jesteśmy odpowiednio przygotowani do matury i moje pytanie brzmi jak mogę się do niej przygotować, z jakich materiałów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Ksiazki z LO wystarcza w zupełności. Można kupować specjalne korepetytoria i kompendia wiedzy ale to mało. Przerób wszystkie ksiazki ze szkoły średniej i bez problemu zdasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 a pokuśiłabym się o jakiś kurs maturalny albo korki z przedmiotów, z których najsłabiej sobie radzisz. A co zdajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Pisze ze Historia w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 no tak chyba zaspana jestem, że nie zauważyłam hihi Histotia to przede wszystkim duża ilość wkuwania i warto to zacząć jak najszybciej. Możesz umówić się z kimś, że będzie Cię przepytywać z jakiejś części materiału co jakiś czas. Z pewnością musisz mieć przerobione podręczniki i repetytoria z historii. tylko jak będziesz kupować to jednak zwróć uwagę, żeby to były książki od 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Zdawałem maturę z historii i jest całkiem spoko, zdałem na 4+ i 4. Matura nie jest specjalnie trudna a na nowych zasadach to już w ogole. Najwazniejsze jest uczyć się systematycznie i chronologicznie bo jedno wynika z drugiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 chronologia jest tu najważniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Podręczniki są utrzymane w chronologii, ale możesz też iść na korepetycje tylko po to żeby ktoś Cię sprawdzał i kontrolował Twoją wiedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atahaaa93 Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 A jakie podręczniki byście polecili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Obojętnie, te ktore obecnie sa przerabiane w LO. A wydawnictwo to już zależy od Twoich preferencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 słyszałam, że dodatkowo dobre są repetytoria z Operonu, ale to dodatkowo do podręczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Podręcznik to podstawa, reszta może być uzupełnieniem wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 też tak właśnie myślę, że wszystkie repetytoria to jako dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Znam ludzi, którzy uczyli się z repetytoriów, ale tam jest wszystko w pigułce, dużo informacji bez tła historycznego i ludzie mieli problemy na maturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Łukasz sam pewnie doskonale wiesz, skoro tez zdawałeś historię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Tak, ja uczyłem się z samych podręczników i notatek z lekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Teraz podręczniki pisane są zazwyczaj stricte pod maturę, więc można kupić jakikolwiek polecany i się z niego uczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 i tak moim zdaniem najlepsze są podręczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 No chyba właśnie o nich napisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Aaaaaa, myślałem ze miałaś na myśli repetytoria rekomendowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Nie, o repetytoriach się nie wypowiadam, bo nie używałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Ja tez, nie uzywałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...