Archiwalny Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Witam, jestem studentem studia z zarządzania i Inżynierii Produkcji na Wz PB. Pierwszy semestr zdałem bez większych problemów, kierunek wydaje się być interesujący ale coraz częściej nachodzą mnie myśli, nad zmianą kierunku bo zip to nauka o wszystkim i o niczym. Czy też tak uważacie? Jak według was z pracą? Jeżelibym zmieniał kierunek to chciałbym na mechanikę i budowę maszyn, ewentualnie na AiR (Wm, PB). Co o tym myślicie? Czy skończenie MiBM może zapewnić lepszą pracę w przyszłości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 ZIP to faktycznie nauka o wszystkim ale dzięki temu masz bardzo szerokie możliwości a przecież na II stopien studiów mozesz wybrać cos bardziej specjalistycznego. Prace zapewni Ci złapanie doświadczenia aniżeli zmiana kierunku studiów. Lepiej isc do pracy już na studiach niż zaczynać je teraz od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 ZIP to dobry kierunek i szkoda by było z niego rezygnować. Tak jak pisze Łukasz możesz na studia II stopnia wybrać coś bardziej specjalistycznego, albo po I stopniu wybrać się na studia podyplomowe, również z węższego zakresu. W między czasie staraj się o jakieś praktyki, staże czy pracę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Moim zdaniem to bardzo dobry kierunek, a czym kierowałeś się wybierając go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archiwalny Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 kierowałem się ogólną chęcią podjęcia studiów technicznych ( bo na humanistycznych męczyłbym się tylko) oraz zainteresowanie przemysłem. Cóż pomyślę jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Pomyśl jeszcze ale moim zdaniem możesz zmienić na drugim stopniu kierunek studiow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archiwalny Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 przemyślałem, zostaję. Najwyżej na magisterkę pójdę na AiR. Dzięki za pomoc. Jak myślicie, warto składać podania o przyjęcie na letnie praktyki po I roku studiów? Jedynie udziałem w kołach naukowych mogę się pochwalić więc trudno będzie się wyróżnić. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Moim zdaniem to dobra decyzja. Co do praktyk to pewnie ze warto chociaż lepiej spróbować złapać sie do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Też tak sądzę, że to dobra decyzja A co do praktyk to uważam, że to konieczność i nawet nie masz się nad czym zastanawiać. Działalność w kołach naukowych to duży plus. Rozejrzyj się tez czy uczelnia nie proponuje jakiś dodatkowych kursów czy szkoleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Im więcej zrobisz podczas studiów tym lepiej dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 dokładnie, bo każda rzecz którą robisz i wszystko w czym się udzielasz na uczelnie (organizacje studenckie) liczy się do Twojego doświadczenia i łatwiej znaleźć pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Najwięcej problemów po studiach ze znalezieniem pracy mają właśnie osoby, które się tylko uczyła i nic poza tym nie robiła. Nawet po skończeniu kilku kierunków jest się z zerowym doświadczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Dokładnie i nawet jak ma się najlepszą średnią na roku to można mieć problem ze znalezieniem pracy no chyba, że ma się w planach drogę naukową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...