Krystian1255 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Cześć, mam 19 lat i pracuję obecnie jako broker leasingowy. Dodatkowo zacząłem studia zaoczne Podyplomówki z zarządzania inżynierskie. W przyszłości będę chciał prowadzić własną firmę i myślałem że te studia mnie czegoś nauczą. Niestety jestem rozczarowany, wszystkie przedmioty są bez sensu-byle by były(takie zapchaj dziury), niczego narazie z nich nie wynioslem pozytecznego. Dopytywalem się starszych studentów czego mniej więcej się dowiedzieli przez te lata studiów, co mogłoby się im przydać w przyszłości - żadna osoba nie potrafiła mi na to odpowiedzieć. Z racji tego, że pracuje właśnie jako broker leasingowy, to mam liczne szkolenia i na jednym z tych szkoleń trener powiedział, że psychologia bardziej mi się przyda w biznesie niż zarzadzanie. Dlatego was teraz pytam, czy powinienem zmienić kierunek studiów na psychologia w biznesie, czy pozostać na tym zarządzaniu? Osobiście powiem, że psychologia jest dla mnie ciekawsza, ale zależy mi na tym, aby jakoś mi to pomogło w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Moim zdaniem powinieneś zostać na zarządzaniu, z psychologii mozesz sobie zrobic roczne studia podyplomowe i powinny wystarczyć do prowadzenia własnego biznesu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuza3574 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Według mnie Podyplomówki z zarządzania jest w porządku. A jeśli chodzi o psychologię, to może pomyślisz o niej jako o drugim kierunku? Chociaż ciężko będzie jednocześnie pogodzić Ci studiowanie na dwóch, odrębnych kierunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Na pewno nie możesz myśleć o tym, żeby na I stopniu robić Podyplomówki z zarządzania a na II pyschologię bo tak się nie da:) tym bardziej, że psychologia to jednolite magisterskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Jak dla mnie, jeśli psychologia Cię bardziej interesuje, to zmień studia. Oba przydadzą Ci się pewnie w podobnym stopniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Nie liczyłbym na to, ze na psychologii bedą fajerwerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Pewnie nie, jak na żadnym kierunku nie ma, ale sam napisał, że wolałby to niż Podyplomówki z zarządzania. Chociaż wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Jestem pewien, ze to może być właśnie wszędzie dobrze gdzie nas nie ma a do tych celów podyplomowka z psychologii wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...