oktavia Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Cześć. Sama wybrałam inne rozszerzenie, ale mam pytanie dotyczące matury z fizyki. Czy jest możliwość zdawania na maturze tego przedmiotu o zakresie tylko podstawowym? Jeśli tak, jakie tematy, działy fizyki on obejmuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Hej, tylko rozszerzenie jako dodatkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Nie ma takiej możliwości. Wszystkie przedmioty dodatkowe są teraz jako rozszerzenia. A jakie rozszerzenie wybrałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Własnie, co wybrałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 No cóż tak jak piszą forumowicze tylko rozszerzenie, choć jest to dziwne bo w tabelach rekrutacyjnych niektórych uczelni widać, że naliczają punkty za podstawę lub za rozszerzenie, to bardzo mylące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 To wynika chyba z tego, że stara matura zakładała jeszcze fizykę na poziomie podstawowym, to się zmieniło przy nowej maturze od 2015r. i teraz można fizykę zdawać tylko na poziomie rozszerzonym, podobnie zresztą jak z inne przedmioty czyli WOS, Filozofia, Historia, Biologia, Geografia, Studia na kierunku chemia, Historia sztuki, Historia muzyki, Informatyka. Dlatego uczelnie jeszcze przez długi czas będą podczas rekrutacji miały te przedmioty na poziomie podstawowym, bo przecież przyjmują również ze starą maturą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Tak, to raczej wynika ze starej matury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oktavia Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Rozumiem. Dziękuję. Wybrałam biologię i chemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Lepiej zdać biologię i chemię niż wybierać 3 przedmiot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 To zależy, czy na kierunek, na jaki chce iść, będą wymagać biol, chem, czy też fizyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Większości tam gdzie jest wymagana fizyka może być tez Studia na kierunku chemia aczkolwiek masz racje może zdążyć tak ze będzie tylko fizyka. Jednak nie chce mi sie wierzyć ze ktoś kto zdaje chemię bez fizyki chce isc na studia typowo fizyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 dobrze sobie sprawdzić jakie wymagania są na kuerunku i na uczelni gdzie się wybieramy, chociaż wiem, że decyzja o wyborze może się jeszcze zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...