Langusek Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Witajcie. Mieszkam w Elblągu i w tym roku zdaję maturę, próbne poszły średnio : polski podstawa 86%, studiuj matmę podstawa 76%, studiuj matmę rozszerzenie 48%, angol podstawa chyba 100% i rozszerzenie ok. 85%. Matematykę lubię mimo, że rozszerzenie nie poszło, bardzo dobrze idzie mi też fizyka. Niestety nie mam konkretnego zinteresowania na jakiś kierunek studiów, każde wydają mi się ciekawe. Będę aplikował na UG oraz PG. Kierunki, które rozważam to: PG: Elektronika i Telekomunikacja, Inżynieria biomedyczna, Elektrotechnika, Transport UG: Fizyka medyczna Nie wiem na co zwrócić uwagę, każda rada, porada, wskazówka będzie na wagę złota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Hej, Moja rada to kieruj sie własnymi zainteresowaniami ponieważ jak wybierzesz studia kierując sie tylko możliwościami pracy to po roku będziesz szukał studiów od nowa. Kierunki o których piszesz dają fajne i szerokie możliwości wiec tak naprawdę to kwestia Twoich preferencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langusek Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Jeśli miałbym się kierować tylko tym co mnie kręci i interesuje, postawiłbym chyba na fizykę medyczną. Przeglądałem plany i przedmioty, myślę, że są OK. Jednak nie widzę zbyt ofert pracy dla absolwentów, co mnie trochę obawia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirigato Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Celujesz w dość wąską dziedzine. Działa to często tak, że prace ciężko złapać, ale jak już ją dorwiesz, to za ładne pieniądze. Im bardziej wąska dziedzina, tym większe pieniądze, ale również tym większa szansa, że wraz z każdą nową posadą będziesz się przeprowadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Jeśli chodzi o Gdańsk, to fizycy medyczni potrzebni są przede wszystkim przy planowaniu radioterapii w Klinice Onkologii i Radioterapii GUMedu oraz przy serwisowaniu i obsłudze sprzętu w szpitalach. Nie wiem, jak wygląda zapotrzebowanie na pracowników obecnie, a za pięć lat to nikt nie wie, jak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Fizyka medyczna jest wąska dziedzina ale nie aż tak żeby nie spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langusek Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 To myślę, że spróbuję. Będę się chwytał wszelkich staż, praktyk, kół, może coś pomoże. Co do kierunku to nie jest zbyt popularny, mało chętnych porównując z innymi kierunkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Bo to trudny kierunek, ludzie boja sie kierunków chemicznych i fizycznych wiec to dobrze dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Dokładnie, to kierunek ścisły, więc trudny dla wielu osób. Jeśli czujesz się na siłach, to idź w to, jeśli Cię to interesuje. Teraz w szpitalach jest coraz więcec zaawansowanego technologicznie sprzętu, więc ktoś musi się tym zająć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Tym bardziej, ze będzie mało absolwentów takich kierunków co zmniejsza konkurencje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langusek Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 No to jestem pozytywnie nastawiony w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Pozytywne nastawienie jest bardzo ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 i chyba najważniejsze, że wybierasz kierunek, który Ci się podoba, bo to jednak jest podstawą żeby studiować zgodnie z własnymi zainteresowaniami. Pomysł ze stażami, praktykami czy kołami naukowymi jest jak najbardziej na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magda92 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 I jaka jest Twoja decyzja? Sama teraz mam podobny dylemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 daj znać jak coś postanowisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...