Kirigato Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Drugi temat w ciągu 5 minut.. chciałem pisać w starym, ale pomyślałem, że może przydać się innym. Interesuje mnie kierunek Finanse, Rachunkowość, FiR, albo coś bardzo zbliżonego (jak np. analityka). Zastanawiam się, jakie umiejętności warto nabywać podczas studiów, w jakim kierunku się rozwijać. Języki to podstawa, zdaję sobię z tego sprawę. Bardzo lubię się ich uczyć I tu.. kończą się moje pomysły. Poza ogólnymi odpowiedziami typu: chodź na staże, udzielaj się. Jakieś konkretne umiejętności, kursy, certyfikaty mogą podnieść konkurencyjność na rynku pracy, szczególnie zagranicznym? W innych słowach, potrzebni są Finasiści którzy znają języki obce, jacy jeszcze? Bedący biegli z Excelem? Zarządzający bazami danych? Pilotujący helikoptery? Interesuje mnie ten zawód i zastanawiam się jak wyglądałby rozwój osobisty kogoś chcącego osiągnąc w nim sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Jeśli chodzi o języki to koniecznie certyfikaty. Staże to obecnie ju cos, lepiej niż praktyki ale najlepiej isc do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Możesz pośledzić trochę ogłoszeń o pracę na takie stanowiska i zobacz jakie dodatkowe umiejętności są wymagane. Czasami to mogą być również jakieś dodatkowe kursy i szkolenia, no i oczywiście język jest jak najbardziej potrzebny, a także tak jak pisał Łukasz, praca, staże i praktyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Faktycznie, warto popatrzeć na oferty pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafstyks Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 matematyka, logiczne myslenie i zainteresowanie się otaczającym cie swiatem tzn polytka bankowoscia socjologia itp. Na tym kierunku nie uczysz sie tylko finansow i rachunkowosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emi12345 Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Hmmm... a może polecicie jakieś programy komputerowe, które warto opanować na FiR/Ekonomii (nie licząc oczywiście Excela) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Wszelkie programy do rachunkowości, które znajdziesz w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 szukaj bezpłatnych programów w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 programów jest naprawdę sporo ale wszystkie mają tą samą formę działania, gdzie się określa np. "winien" itd. Wszystkiego akurat nauczysz się na studiach. Nie pamiętam jak nazywał się program, na którym pracowałem ale 10 lat temu zdawałem egzamin dyplomowy z rachunkowości. W tej chwili jest insert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martunia023 Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Cześć, Pytanie jest skierowane do wszystkoch ale głównie do Administratora. Obecnie studiuję filologie angielską w Krakowie, jestem na 1 roku studiów magisterskich. Uznałam, że sam angielski to za mało zeby znaleść przyzwoita prace dtalego ostatnimi czasy myslę o finansach i rachunkowości. Dokładnie o studiach podyplomowych z finansów i rachunkowości w Krakowie, może na UEKu albo na innej uczelni. W przyszłości chciałabym pracować w banku, biurze lub firmie. Co o tym sądzisz/cie? Warto takie studia podyplomowe zaczynać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Cześć, W Twoim przypadku najlepiej byłoby zrobić licencjat z finansów, chociaż rzadko polecam studiowanie 2 kierunków to w tym wypadku aż się prosi. Oczywiście studia podyplomowe są rozwiązaniem pośrednim i warto je zrobić, do tego kilka kursów i będziesz przygotowana do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...