Desibe Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Witam wszystkich!Jako, że w tym roku piszę maturę i nadchodzi czas na poważne decyzje związane z wyborem kierunku studiów, jak i samej uczelni, mam pewien dylemat. Uczę się w technikum, profil technik mechatronik. Kompletnie mnie to nie interesuje i nie wiążę z tym zawodem przyszłości, ani z żadnym na politechnice. Poważnie zastanawiam się nad AWF i kierunkiem fizjoterapia. Problem w tym, że na pewno będzie tam Studia na kierunku chemia i biologia, a ja te przedmioty skończyłem w pierwszej klasie i to na poziomie podstawowym, więc jestem w tym zakresie totalnie niedouczony. Z dostaniem się nie będzie większego problemu, bo wystarczy dobrze napisana matura z matematyki. Myślę nad uczelnią we Wrocławiu, mam tu najbliżej i inne miasta nie wchodzą w grę. Jak myślicie, jest szansa na nadrobienie tych zaległości w pierwszych miesiącach na uczelni? Czy dać sobie spokój i zastanowić się nad czymś innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Uczelnie prowadzące te kierunki są przygotowane do nauczania osób będących tylko po 1 roku przedmiotów biologiczni-chemicznym jednak trudno Ci będzie bez podstaw z Studia na kierunku biologia sie utrzymać bo fizjoterapia to głownie anatomia człowieka i to jeden z trudniejszych egzaminów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Podstawy, jak przysiądziesz, będziesz w stanie ogarnąć spokojnie. Kup jakiś podręcznik i przeczytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Dokładnie, przecież sam mozesz sie już teraz lub w wakacje przygotowywać do studiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Takich osób jak Ty pewnie będzie na kierunku sporo. Masz świadomość, że podstawy z Studia na kierunku biologia są Ci potrzebne, więc zacznij się już powoli przygotowywać, albo zrób to tuż po maturze. Dasz sobie radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Po maturze masz przynajmniej 4 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Dokładnie, przez 4 miesiące można sporo zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Są tez kursy wakacyjne może sie nimi zainteresuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 To świetny pomysł, żeby poszukać taki kurs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Wiele uczelni organizuje takie kursy przygotowawcze do studiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desibe Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Dziękuję za pomoc i pomyślę nad tymi opcjami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 nie ma sprawy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Jak coś to pisz do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 I pamiętaj żeby dać znać jak już podejmiesz decyzje jakie działania podejmujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Może ta informacja przyda sie komuś kto będzie w podobnym problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Moim zdaniem temat wymaga konsultacji z Uczelnią. Zadzwoń do nich i zapytaj o radę, ich opinię. Na bank mają doświadczenie z podobnymi przypadkami i mogą wskazać Ci drogę, aby nie było tak że się dostaniesz a po roku z powodu tej Studia na kierunku biologia będziesz zmuszony zmienić plany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Kontakt z uczelnią to też dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desibe Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Dostałem odpowiedź i uczelnia nie prowadzi zajęć wyrównawczych, kursów przygotowawczych. Cóż, sam będę musiał sobie takowy zorganizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 W styczniu lutym będzie wiele ogłoszeń kursów, śledź uważnie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zobacz równiez na innych uczelniach, bo na taki kurs może iść też gdziekolwiek indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Dokładnie, na kurs możesz się zapisać do innych uczelni, wiele uczelni niepublicznych prowadzi takie kursy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiecznaStudentka27 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Witam wszystkich! Jako, że w tym roku piszę maturę i nadchodzi czas na poważne decyzje związane z wyborem kierunku studiów, jak i samej uczelni, mam pewien dylemat. Uczę się w technikum, profil technik mechatronik. Kompletnie mnie to nie interesuje i nie wiążę z tym zawodem przyszłości, ani z żadnym na politechnice. Poważnie zastanawiam się nad AWF i kierunkiem fizjoterapia. Problem w tym, że na pewno będzie tam chemia i biologia, a ja te przedmioty skończyłem w pierwszej klasie i to na poziomie podstawowym, więc jestem w tym zakresie totalnie niedouczony. Z dostaniem się nie będzie większego problemu, bo wystarczy dobrze napisana matura z matematyki. Myślę nad uczelnią we Wrocławiu, mam tu najbliżej i inne miasta nie wchodzą w grę. Jak myślicie, jest szansa na nadrobienie tych zaległości w pierwszych miesiącach na uczelni? Czy dać sobie spokój i zastanowić się nad czymś innym? Tak, jest szansa, jeśli będziesz się uczył. Niczym się nie martw. Powoli nadrabiaj braki:) wiedzę zdobędziesz niemal od podstaw już na studiach;) ewentualnie jakieś korki i dasz radę http://kosmaczewski.eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Tez tak uważam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...