masseur Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Ehhh... Jestem obecnie na drugim roku kierunku "finanse i rachunkowość". Strasznie nudzą mnie te studia i wiem, że w przyszłości na pewno nie będę chciał być księgowym. Studiuję to tylko dlatego, że nie potrafię znaleźć niczego innego co by mnie zainteresowało. Pasjonują mnie samochody i niby jest mechatronika, jest mechanika i budowa maszyn, jest automatyka i robotyka, ale z tego co czytałem te kierunki mają tyle wspólnego z samochodami co informatyka z graniem. Druga sprawa jest taka, że na takie kierunki powinno się zdawać fizykę, której nawet podstaw nie opanowałem. Z matmą jest trochę lepiej, bo mam ją na obecnym kierunku studiów, ale orłem z niej nie jestem. Nie wiem co mam robić :/ Chcę studiować, żeby mieć dobrą pracę. Moim największym celem w życiu i marzeniem od dzieciństwa jest sprawienie sobie Mustanga Shelby GT500 za conajmniej 300 tys zł i w sumie jest to jedyna rzecz, która motywuje mnie do studiowania, mówię całkiem poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Hej, Już był temat osoby, która miała podobny problem jak Ty. Wystarczy użyć wyszukiwarki w prawym górnym rogu. Co do Twoich zainteresowań to faktycznie pozostają Ci kierunki o których piszesz plus ewentualnie transport ze specjalizacja związana z samochodami. Marzenia sie zmieniają i być może za 10 lat będziesz miał inne marzenie a co zrobisz jak już uda Ci sie spełnić Twoje marzenie? Co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiecznaStudentka27 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Ehhh... Jestem obecnie na drugim roku kierunku "finanse i rachunkowość". Strasznie nudzą mnie te studia i wiem, że w przyszłości na pewno nie będę chciał być księgowym. Studiuję to tylko dlatego, że nie potrafię znaleźć niczego innego co by mnie zainteresowało. Pasjonują mnie samochody i niby jest mechatronika, jest mechanika i budowa maszyn, jest automatyka i robotyka, ale z tego co czytałem te kierunki mają tyle wspólnego z samochodami co informatyka z graniem. Druga sprawa jest taka, że na takie kierunki powinno się zdawać fizykę, której nawet podstaw nie opanowałem. Z matmą jest trochę lepiej, bo mam ją na obecnym kierunku studiów, ale orłem z niej nie jestem. Nie wiem co mam robić :/ Chcę studiować, żeby mieć dobrą pracę. Moim największym celem w życiu i marzeniem od dzieciństwa jest sprawienie sobie Mustanga Shelby GT500 za conajmniej 300 tys zł i w sumie jest to jedyna rzecz, która motywuje mnie do studiowania, mówię całkiem poważnie. Kurcze, a musisz koniecznie studiować? Studia nie dają gwarancji wygrania w totka:) lepiej zdobąć zawód rzemieślniczy. Zostań np. blacharzem i rób super fury, będziesz odrestaurowywał auta, zrobisz o tym kultowy program tv i w końcu się dorobisz:) http://kosmaczewski.eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Studia nie są dla wszystkich ale tak z góry nie można zakladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 oczywiście, że studia nie są dla każdego, tylko może szkoda rezygnować będąc na drugim roku. Możesz zawsze pasję do samochodów rozwijać równolegle a kiedyś otworzysz swój warsztat i wtedy finanse Ci z pewnością się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Dokładnie, możesz to robić równolegle, może jednak warto dokończyć studia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Sądzisz, że jesteś w stanie dokończyć kierunek pomimo, że nie bardzo Ci odpowiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Co sadzisz o tym żeby sie przemęczyć? Nigdy nie wiesz czy za 20 lat nie przyda Ci sie taki tytuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 właśnie, co o tym sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joanna24 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Ja na przykład żałowałam, że poszłam na socjologię. Ten kierunek też mnie nudził i po roku stwierdziłam, że nie ma perspektyw. Ale postanowiłam się przemęczyć. Długo nie mogłam znaleźć pracy, aż w końcu się udało, pracuję za biurkiem w GOPS-ie. Więc ja uważam, że perspektywy są zawsze, jeśli się zdobywa wiedzę i szuka pracy tam gdzie należy. www.prospectrum.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Pewnie, ze są. Tylko nie można myślec, ze praca sama przyjdzie po studiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 zawsze musimy szukać, praca nigdy sama nie przyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Niestety, im szybciej zaczniemy tym lepiej dla nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuza3574 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 A ja jestem za tym, że warto jednak wziąć się w garść i dokończyć te studia. Nie ma sensu co chwilę zaczynać czegoś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 to też jest jakiś pomysł i warto to przemyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Sama specjalność to nie wiele daje bo kto wie czy sie pózniej dostaniesz na ta specjalność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Na wielu kierunkach na niektóre specjalności jest wiecej chętnych niż miejsc dlatego decyduje osobna rekrutacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Nie nie, z tego co widzę to jest to kierunek transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Przeczytaj co tam jest napisane i nie wprowadzaj ludzi w błąd, tak właśnie działają uczelnie na nieświadoma młodzież. Wyraźnie jest napisane, ze to specjalność na kierunku transport, czyli wielka ściema w która dałeś sie złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Ściema bo po dopiero kliknięciu okazuje sie, ze to specjalność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
errnest Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Warto dokończyć studia, bo juz jestes na 2 roku. Finanse są dosyć wszechstronne, po tym kierunku możesz bardziej późjsc w biznes lub Podyplomówki z marketingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 To już kwestia jego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...