Peweł Michnowicz Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Witam, w tym roku czeka mnie ciężki wybór wyboru uczelni na której będe studiował Chciałbym zaznaczyć, że od zawsze interesowała mnie nauka o zachowania ludzkich jaką jest psychologia, wydaję mi się ona nad wyraz ciekawa, ale niestety ktoś u góry tak chciał, że stworzył mnie umysłem ścisłym, który zdaje na maturze matematyke rozszerzoną Więc raczej porzuciłem myśl studiowania psychologi, jednak ostatnio pomyślałem o uczelniach prywatnych no i wyczytałem że jeśli chodzi o psychologie to uczelnią naprawdę liczącą się jest SWPS. Pytaniem jest czy nie ucząc się od gimnazjum praktycznie nic Polskiego i innych przedmiotów humanistycznych będe miał szanse utrzymać się na SWPS, albo inaczej czy jest w ogóle sens studiowania psychologi? Jak widzicie umysł ścisły na takowym kierunku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Hej, Myśle ze spokojnie mozesz studiować psychologie na SWPS. Zawsze tez mozesz realizować studia na kierunkach ścisłych a z psychologii zrobic sobie tylko studia podyplomowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Jeśli Cię ta tematyka interesuje to spokojnie możesz studiować psychologię i do tego SWPS to dobra uczelnia. polecam filmik o studiach psychologicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Koniecznie obejrzyj Filmoznawstwo -studia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peweł Michnowicz Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 A co sądzicie kognitywistyce(nie wiem czy dobrze napisałem) Czym różni się od psychologi i z związku z tym że jest to nowy kierunek jak trudno będzie znaleźć pracę za te 5 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Moim zdaniem lepiej zrobic psychologie. Kognitywistyka nie daje Ci żadnego konkretnego zawodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Myślę, że warto poczytać o tym kierunku, bo to nie jest prosty kierunek studia kognitywistyczne to zmieszane studia medyczne, filozoficzne, psychologiczne oraz informatyczne. Studia na kierunku Kognitywistyka, niestety faktycznie nie dają żadnej gwarancji pracy w dziedzinach związanych ze studiami. Do ośrodków badawczych oraz uczelni krajowych i zagranicznych dostają się jedynie najlepsi absolwenci. Czy to oznacza, że przeciętny absolwent kształcił się, by zostać bezrobotnym? Z pewnością nie. Szeroka wiedza i analityczne zdolności kognitywisty sprawią, że zostanie on przyjęty z otwartymi rękami w branży analityki internetowej, w sektorze finansowym - bankach oraz instytucjach ubezpieczeniowych, a także w marketingu oraz branży PR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Wiedza po studiach na pewno Ci się przyda, jednak moim zdaniem może warto pomyśleć nad studiami z psychologii a skoro ciągnie Cię kognitywistyka to zrobić sobie z tego studia podyplomowe, co o tym sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 jest to też jakieś rozwiązanie, chociaż ja chyba bym tak szybko z tego kierunku nie rezygnowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Ma czas, moze się zastanowić, przed nim wiele czytania i jeszcze targi edukacyjne. Warto pójśc, porozmawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 a o jakiej uczelni myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Właśnie, w jakim w ogóle regionie szukasz studiów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...