KrysteQ77 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Witam, chciałem zapytać czy mam szansę dostać się na logistykę w Rzeszowie bez zdawania fizyki na maturze, jednak zdając w miarę dobrze matematykę(podstawowy w granicach 90%, rozszerzoną powiedzmy na 50-60 ). Oraz czy kierunek logistyka jest dla mnie dobrym kierunkiem jeśli nie za bardzo idzie mi ten angielski, w przeciwieństwie do niemieckiego który zamierzam zdawać na maturze (podst)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Hej, Bez fizyki na maturze powinieneś się dostać. Grunt, żeby zdać rozszerzenie z matematyki na wysokim poziomie. Co do języka w pracy fajnie, że będziesz umiał niemiecki bo jest bardzo potrzebny. Jednak na samych studiach angielski będzie bardzo potrzebny i o ile dostaniesz się na studia bez angielskiego to staraj się go nauczyć jak najlepiej bo dużo materiałów będzie po angielsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Spokojnie bez angielskiego będziesz mógł dostać się na logistykę i niemiecki w tym zawodzie też jest bardzo potrzebny. Warto jednak uczyć się również angielskiego bo na studiach będziesz miała z pewnością dwa języki, więc i angielski i niemiecki. co do materiałów, to myślę, że można sobie z tym poradzić, chyba, że Twoja praca inżynierska będzie specyficzna i większości materiałów może nie być w języku polskim tylko po angielsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Bardzo dużo materiałów do cwiczeń i konwersatoriów jest w języku angielskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 ja nie miałam dużo takich materiałów, czasami tylko coś się zdarzyło. Może zależy od kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 ja miałem na swoich studiach dwa przedmioty po angielsku mimo, że maturę zdawałem z niemieckiego. Nikogo to nie interesowało. Czasy się zmieniają i coraz wiecej zajęć, coraz więcej materiałów jest po angielsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Rozumiem że chcesz iść na PRz na Wydział studia z zarządzania? Tam w rekrutacji na logistykę brane są pod uwagę następujące przedmioty: 1. język polski 2. język obcy nowożytny 3. matematyka 4. geografia lub fizyka i astronomia. Zatem jak nie zdajesz nic z pkt 4., to dobrze, że matematykę chcesz pisać w rozszerzeniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Powinna wystarczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 studiuj matmę to podstawa i warto się do niej przyłożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 I rozszerzenie musi byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 No w tym przypadku musi, bo inaczej marne szanse na przyjęcie. Punkty są bowiem liczone tak: polski podstawa x 1 język obcy podstawa x 1 studiuj matmę podstawa x 1 geografia, fizyka lub astronomie podstawa x 1 polski rozszerzenie x 1 język obcy rozszerzenie x 1,5 studiuj matmę rozszerzenie x 2 geografia, fizyka lub astronomie rozszerzenie x 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Matematyka rozszerzona daje takie same szanse jak fizyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 dokładnie przelicznik jest ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Tym lepiej dla Ciebie skoro wolisz zdawać matme rozszerzona niż fizykę to śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrysteQ77 Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 A znajdę gdzieś statystyki jaki był próg punktowy w poprzednim roku na ten kierunek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Najlepiej zadzwonić do dziekanatu wtedy Ci powiedzą, rzadko kiedy kto publikuje progi z ubiegłych lat tel. 17 743 24 33 pon-czwartek 10-13:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 ale jak się dowiesz to napisz, bo może się to komuś jeszcze przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Napisz koniecznie pewnie sie komuś przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...