Skocz do zawartości
majki999

Pomoc w wyborze kierunku (zaoczne)

Rekomendowane odpowiedzi

Być może pracodawca Ci zasugeruje też, że lepiej by było zrobić jakiś inny kierunek bo będziesz mieć u nich wtedy większe szanse na awans i dużo lepsze zarobki. Czasami umowy lojalnościowe zawierają również taką kwestię, że pracodawca po ukończeniu przez Ciebie takich studiów zatrudni Ccię na danym stanowisku.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Agrest to dobry wybór – mało wymagający, a daje sporo owoców. Ja mam kilka krzewów, bo różne odmiany różnie się zachowują – jeden lepszy na kompot, drugi do jedzenia prosto z krzaka. Jeśli zależy ci na owocach deserowych, to warto szukać tych o dużych, słodkawych owocach. Ale jeśli planujesz przetwory, lepsze są bardziej kwaśne, o wyraźniejszym smaku. Fajne są też bezkolcowe odmiany – wygoda przy zbiorze to spora różnica. Zerknij sobie tutaj: https://www.podkarpackiesady.pl/20-agresty – mają duży wybór i jasno opisane cechy każdej odmiany.
    • Wynajem to fajna opcja, jeśli nie chcesz od razu inwestować większej kwoty. Płacisz miesięczną opłatę, w zamian masz nowy ekspres, regularny serwis i często też dostawy kawy w pakiecie. Jak coś się zepsuje, to firma to naprawia – bez kombinowania i bez kosztów z twojej strony. Z mojego punktu widzenia to wygodne, zwłaszcza jeśli firma się rozwija i nie wiesz jeszcze, czy za rok nie będziesz potrzebować czegoś innego. Tchibo oferuje różne modele finansowania – nie tylko wynajem, ale też leasing czy zakup, więc można sobie dobrać. Możesz sprawdzić szczegóły tutaj: https://www.tchibo-coffeeservice.pl/rozwiazania-dla-biznesu/modele-finansowania/
    • Zaczynam planować nasadzenia w ogrodzie i myślę o agreście. Trochę kojarzy mi się z dzieciństwem, ale nie wiem, które odmiany teraz się najlepiej sprawdzają. Co macie u siebie? Raczej coś deserowego, czy pod przetwory?
    • Słyszałem, że niektóre firmy zamiast kupować ekspres, po prostu go wynajmują. Czy to się rzeczywiście opłaca? Jakie są za i przeciw?
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.