koalanadrzewie Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Witam za pół roku kończę studia inżynierskie na kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka.. Trochę załuję wyboru tego kierunku, ponieważ nie widzę wielu perspektyw pracy, mimo iż studia były bardzo ciekawe. Nie chciałabym robić magisterki z tego samego kierunku. I tutaj moje pytanie na jakichs kierunkach mogłabym zrobić studia magisterskie, mając zaplecze inżynierskie z TŻiŻCz?? Marzy mi się leśnictwo, ale jest tak różny kierunek, że nie wiem czy to w ogóle możliwe?? Z góry dziękuję za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Hej, w tej chwili możesz zrobić podyplomowke na wielu kierunkach studiow ponieważ jest niz demograficzny i uczelnie szczególnie prywatne biorą po różnych kierunkach na studia II stopnia. Tylko samo to, ze się dostaniesz nie gwarantuje Ci, ze się utrzymasz. Moim zdaniem po Twoim kierunku warto by spróbować moze w technologie chemiczna, bo to kierunek dający możliwości zatrudnienia. Na leśnictwie moze byc Ci trudno bo nie masz podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koalanadrzewie Opublikowano 15 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Zapoznałam się mniej więcej z tym na czym polega kierunek Technologia Chemiczna i niestety kompletnie mi nie odpowiadają te zagadnienia... Zdaje sobie sprawe, że byłoby mi bardzo trudno na magisterce z Leśnictwa, ale czy w ogóle jest szansa na przyjęcie na ten kierunek po moich studiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Jest tylko kilka uczelni w kraju, które proponują ten kierunek, tutaj masz pelną listę: http://www.studia.net/lesnictwo Czy bierzesz pod uwagę np. studia płatne? Ah niestety jedyna płatna uczelnia mająca leśnictwo ma te studia tylko na 1 stopniu. Może warto zrobić inżyniera z leśnictwa? Skoro tak bardzo CIę to interesuje to nie powinnaś mieć z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Mam dla CIebie fajnego newsa! Otóż dowiedziałem się, że niestety na leśnictwo raczej Cię nie przyjmą ale w poznan.studia.net uruchomiono Ochronę Przyrody na II stopniu właśnie dla osób, które nie kończyły leśnictwa. Szczegóły znajdziesz tutaj: http://www.kierunki.net/lupa/4285-studia-ochrona-przyrody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 a myślałaś o Dietetyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 dietetyka to też ciekawy pomysł, jednak zupełnie oderwany od leśnictwa, ale związany z tym co obecnie studiujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Oczywiście, że jest to zupełnie inny kierunek ale myślę, że po Technologii żywności i żywieniu człowieka to może być ciekawe połączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 tak, ale kaolanadrzewie pisze, że jednak oczekuje dużej zmiany kierunkowej i chciałaby studia powiązać z innymi kierunkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 No tak, to rozważyłabym też Bioinżynierię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 oooooooooooooo to jest super pomysł. Koala, co o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Też jestem ciekawa co myślisz o Bioinżynierii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Można też inżynierie biomedyczną, bo to częściej występujący kierunek studiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...