ostrodziak Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 hej zwracam sie z takim problemem, chce zmienic wydzial, a co za tym idzie kierunek tez + system ze stacjonarnych na zaoczne, ze wzgledow dojazdu. jest to dopiero poczatek mojej przygody, wiec chcialbym sie zapytac w jakiej formie, kolejnosci i do kogo musze kierowac podania, czy tez wnioski o umozliwienie mi takiej procedury? bylem dzis u kobiety z dziekanatu, ale wytlumaczyla mi to dosyc dziwnie, tak, ze juz w mojej pamieci malo z tego zostalo, wspominala o dziekanie naszego wydzialu, dziekanie wydzialu docelowego oraz prorektorze ds studenckich. proszę o pomoc, chcialbym juz jutro to zlozyc a nie wiem gdzie zaczac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Cześć, Najpierw musisz się dowiedzieć czy w ogóle będą chcieli Cię przyjąć na wydziale docelowym, więc jutro udaj tam swoje kroki. To wszystko będzie zależało od wydziału docelowego i Dziekana tego Wydziału. Jeśli na tamtym kierunku są miejsca to nie powinno być problemu. Rozumiem, że uczelnia pozostaje ta sama? W zależności od tego co Ci powiedzą na wydziale docelowym takie kroki będziesz musiał podjąć. Twój obecny Wydział ma mało do gadania, on po prostu musi wydać Ci dokumenty z przebiegiem obecnych studiów, które musisz dostarczyć do wydziału docelowego, ale jeśli to dopiero Twój początek studiów, czyli zacząłeś je 2 tygodnie temu, to przebiegu studiów za bardzo nie masz. Pismo główne, które będziesz musiał zlożyć będzie do Dziekana Wydziału docelowego, w którym musisz uzasadnić dlaczego chcesz się przenieść. Jeśli on wyda zgodę reszte formalności załatwisz w obu dziekanatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostrodziak Opublikowano 14 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Myślę, że ze zgodą większych problemów by nie było, gdyż w rekrutacji również zostałem zakwalifikowany na kierunek, który jednak uważam za bardziej trafny i chciałbym się tam wybrać. Jeżeli chodzi o uczelnię, to pozostaje ta sama. Czyli mogę po prostu sobie wydrukować to podanie w razie, gdyby pozwolili mi już jutro je tam zostawić? Pytam z takiego względu, że mam do uczelni 40km i nie chciałbym po jakichś punktach ksero się tułać. Jak mogłoby to brzmieć? Zwracam się z uprzejmą prośbą o PRZYJĘCIE/PRZENIESIENIE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Po pierwsze: to, że dostałeś się bez problemu to nie znaczy, że muszą się zgodzić, żeby Cię przyjąć. W Twoje miejsce przyjęli kogoś innego. Przyjmą Cię jeśli mają wolne miejsca. Po drugie: Lepiej jutro zadzwoń do dziekanatu wydziału docelowego i zapytaj kiedy Dziekan ma dyżur lub kiedy może Cię przyjąć. Może będzie miał jeszcze w tym tygodniu. Najlepiej porozmawiać osobiście, samo pismo bywa ciężkie w rozpatrywaniu. Pismo standardowe w lewym górnym Twoje dane z numerem indeksu, w prawym górnym miejscowość data niżej po prawej stronie Do Dziekana Wydziału XXXX tytuł naukowy Imię i Nazwisko Dziekanaponiżej od akapitu: Proszę o przeniesienie mnie niżej podpisanego Kowalskiego nr indeksu. Swoją prośbę motywuje...Z poważaniemKowalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Teraz zauwazylem, ze chcesz się przenieść na niestacjonarne. Na niestacjonarne nie powinno byc problemu. Na pewno latwiej niż na stacjonarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostrodziak Opublikowano 15 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Jadę niedługo i spróbuję pozałatwiać te sprawy. Dziękuję Ci za pomoc, jakbym miał jakiś problem to się odezwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Ok. Daj znac jak Ci poszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...