Emil Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Witam!Mam zamiar wybrać się na studia związane z bezpieczeństwem. W planach mam pracę w policji, organizacji pozarządowej lub wydziale bezpieczeństwa, tak na prawdę cokolwiek z tym związane z uczciwym wynagrodzeniem. Pytanie, jaki kierunek lepiej wybrać, bezpieczeństwo narodowe, wewnętrzne, czy może szkołę policyjną w Szczytnie? Jeśli jeden z kierunków bezpieczeństwa to na jakiej uczelni? Myślałem nad WSB w poznan.studia.net lub AON w Warszawie. Kolejne pytanie czy warto spróbować studiować takie kierunki zaocznie? Jak uważacie? Jestem z poznania lecz dojazdy na studia zaoczne nie powinny mi sprawić problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Czesc, W tej chwili nie ma rekrutacji oficerskiej w Szczytnie. Żeby się dostać do Szczytna musisz być już policjantem i Wydzial wysyla Cie na studia. To jest jedyna droga żeby zrobić karierę w policji. ZADEN KIERUNEK studiów Ci w tym nie bardzo moze pomoc bo po studiach jako cywil musisz zostać sie do policji. Zdobyta wiedza na studiach moze Ci pomoc w egzaminie teoretycznym na studia. WSB w poznan.studia.net to dobre rozwiązanie, jednak musisz sie liczyć, ze to tylko moze Ci pomoc ale nie bedzie decydujące. Policja a później Szczytno to najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 11 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Trochę kiepsko to wygląda, bo jaki sens jest iść na WSB, skoro mógłbym od razu postarać się dostać do policji i wtedy iść do Szczytna na studia? Nie rozumiem tego trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 A konkretnie czego nie rozumiesz? Najlepszy rozwiązanie to dostać się do policji i starać o przydzial na studia do Szczytna, mogą ale nie musza Cie na nie wyslac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 11 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Oki teraz rozumiem Trochę ryzykowny plan z pójściem bezpośrednio do policjii zaraz po szkole średniej, muszę jeszcze się zastanowić dobrze nad tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Dlaczego ryzykowny? Przeciez możesz jednocześnie pójść do policji i na studia zaoczne z bezpieczeństwa a dopiero jak dostaniesz się do Szczytna to zrezygnować ze studiów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 11 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Po prostu mam w głowie najgorszy plan, gdyby mnie nie wysłali do Szczytna, to nie dość że zmarnowałbym czas na pracę w której daleko bym nie zaszedł to jeszcze na studia które także nie dały by mi pewności w tym zawodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Możesz isc na studia, które wg Ciebie beda bardziej perspektywiczne a i tak startować do policji. Tym sposobem masz szanse na dobre wyksztalcenie i przyszlosc nawet jeśli w policji Ci nie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 11 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Chyba właśnie tak postąpię Dzięki za rady. Jeśli ktoś uczył się na którymś z tych kierunków/uczelni to proszę także o komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 daj znac co ostatecznie wybrales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Do policji możesz iść po każdym kierunku studiów, nie koniecznie po bezpieczeństwie. Kończąc jakieś inny kierunek np. Administracja czy Filologia otwierasz sobie moim zdaniem szersze perspektywy zawodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Zgadzam się z Joanną, daj znać co postanowiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Po prostu mam w głowie najgorszy plan, gdyby mnie nie wysłali do Szczytna, to nie dość że zmarnowałbym czas na pracę w której daleko bym nie zaszedł to jeszcze na studia które także nie dały by mi pewności w tym zawodzie. Masz w tym wpisie moim zdaniem dwa błędne założenia: 1. Na początku życia zawodowego prawie żadna praca (no chyba że roznoszenie ulotek) nie jest bezwartościowa. Szczególnie, jeśli myślisz o karierze w policji, to przecież od czegoś trzeba zacząć. 2. Żadne studia nie dają pewności, że znajdziesz dobrą pracę w swoim zawodzie. Wszystko zależy od Ciebie, studia mogą tylko pomóc, jeśli je dobrze wykorzystasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgadzam się z Mają. Żadne studia nie dają gwarancji jeśli się nie wykorzysta odpowiednio czasu studiów i właśnie w drugiej strony każda nawet dorywcza praca daje doświadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 To jest przez nas powtarzane wiele razy, że zdobywanie doświadczenia na studiach jest bardzo ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Każdy student na pierwszym roku powinien dostać taką informację, że bez doświadczenia ciężko będzie znaleźć pracę. Lata temu tak było, że można było tylko studiować i po studiach dostawało się od razu pracę, ale czasy się zmieniły i teraz kiedy studia są bardzo popularne, bo większość wybiera się na studia po maturze, to trzeba się wyróżnić "wśród tłumu" i zdobywać dodatkowe doświadczenia, szkolenia, kursy, staże, praktyki, działać w organizacjach.... i to właśnie doceniają dzisiaj pracodawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 ale przecież studia nie są i nigdy nie były gwarantem pracy, jeśli ktoś myśli, że pójdzie na studia i po studiach bez problemu znajdzie pracę to jest w błędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 niestety dużo jest takich osób, które skończyły studia, a do tego podczas studiów nic nie robiły poza nauką (często imprezując), a potem mają pretensje do wszystkich, że nie maja pracy. Uczelnia jest winna, kierunek do niczego, profesorzy nie tacy itd... nie patrząc na to, że inni wykorzystują świadomie swój czas i starają się rozwijać, a sami zostają w tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 tak, to prawda. Wszyscy są winni tylko my nie. Oczywiście, że sa kierunki, na które jest większe lub mniejsze zapotrzebowanie na rynku pracy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...